Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

rimpels
Inzendingen: 404
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

rimpels

Tags: Cursiefje
Rimpels
Vanmorgen sloeg mij de schrik om het hart. Bij toeval keek ik op de logeerkamer in de spiegel. Mijn mond viel open bij het zien van zoveel rimpels, ik mag wel zeggen, enorm veel rimpels. Oké, de zon scheen wel erg fel in mijn gezicht en ik stond ook wel erg dicht op de spiegel, maar vanaf dat moment wist ik het. Ook ik kon niet ontkomen aan ouder worden. Een schokkende ervaring, want vanbinnen ben ik nog steeds 28 jaar en soms gedraag ik me ook zo.
Het was me de laatste tijd wel opgevallen, dat zelfs dames rond de vijftig geen aandacht meer aan mij besteden en dat er op visites nauwelijks meer naar mijn geluisterd werd. De oorzaak is mij nu bekend. De puzzelstukjes vallen op zijn plaats. Ik ben een oude man aan het worden. Nog erger, misschien ben ik het al. Mijn lichaam raakt in verval. De ouderdom slaat toe. Zal alvast maar eens gaan uitkijken naar een gehoorapparaat en een rollator of rolstoel. Is er binnenkort nog wel plaats in het verzorgingstehuis? vraag ik me nu angstig af.
Of ….zal ik toch nog voor een facelift en haartransplantatie gaan. Verder natuurlijk de buik inhouden tijdens visites en whitening mijn tanden, voor zover ik die nog heb. En last but not least, alleen foto’s van mijzelf onder de 40 jaar op facebook plaatsen.
Ik ben er nog niet uit.Assen
Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 28

geef een waardering voor: "rimpels"

Geschreven door Jan Boxem . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
21.11.20
Feedback:
Diep ademen schijnt te helpen. Dat heft verzuring, dus rimpels op
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.11.20
Feedback:
Leuk. Gebruik van mondkapjes is misschien de oplossing?
Grammatica & Spelling:
Voldoende
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Jan Boxem 19.11.20
    Of een gezichtsmasker. Bedankt voor je commentaar Henk

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!