SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Rijkdom

Publicatie: | Sylvia Schalken

Het is mijn favoriete moment van de dag: de late namiddag / vroege avond. Niet alleen omdat ik beslist geen ochtendmens ben, maar vooral om de bijzondere sfeer die dan invalt in de natuur. Op dit tijdstip van de dag ben ik het liefst in het bos of struin ik door de uiterwaarden. Of eigenlijk is elk natuurgebied prima.

Vanaf een uurtje of vier wordt alles stiller. In het bos zijn nauwelijks nog mensen te vinden, terwijl het op de grote wegen juist druk is: 'heel Nederland spoedt zich huiswaarts'. En terwijl iedereen zijn best doet om zo snel mogelijk thuis te komen, ga ik er het liefst op uit. Wandelend of fietsend. Heerlijk!

De wind gaat liggen. Het fluiten van de vogels verstomt, want na een drukke dag gaan alle vogels naarstig op zoek naar een veilig plekje voor de nacht. Voor de reeën voelt het bos een stuk veiliger nu iedereen weg is. Behoedzaam komen ze uit het dichte struikgewas om zich in volle glorie te laten zien aan de enkeling die nog door het bos dwaalt. De konijnen spurten uit hun holletjes en begroeten je al huppelend met hun vrolijke, witte kontjes. En in het kunstig geweven web, dat als goud schittert in de avondzon, wacht de spin nog even op een laatste prooi.

Op zo’n moment fiets of wandel ik als een trotse grootgrondbezitter door mijn natuurgebied. Het bos is helemaal van mij! En van de dieren natuurlijk.

Wat een rijkdom!

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
18.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Met plezier gelezen!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.