Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 214
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Richter

| Eelco Visser

Nieuws komt en gaat. Van aardbevingen is de aandacht verschoven naar klimaat en nu moet ik heel veel moeite doen om ander nieuws te horen dan het nieuws over corona. De meeste Nederlanders zullen het gemist hebben, maar in Groningen zijn de laatste twee dagen drie aardschokken gevoeld. Een ‘zware’ beving bij Krewerd (2,3 Richter) en een lichtere bij Krewerd en Thesinge. Hiermee kwam het totaal aantal bevingen deze maand in de provincie op acht. Des te opvallender dat ik vanmorgen in alle vroegte een Groninger die zijn huis door de bevingen in een bouwval zag veranderen in ons gesprek over de brede heg hoorde zeggen: ‘nait soezen, moar doun’ (niet bij de pakken neerzitten). Een opgewekte tachtiger daar heeft Nederland behoefte aan. Voor hem doe ik graag even een boodschapje. 
‘Kop d'r veur holl'n. ‘t Is nait aal doage kovvie mit kouk.’

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 117

(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: RichterGuido Aerts 24-03-2020 11:00
Zelfs als Vlaming versta ik het laatste zinnetje.
'L'histoire se répète' zeggen de Fransen. Zowel in Nederlands als in Belgisch Limburg werden destijds vele woonsten beschadigd door de instorting van koolmijn schachten.
# RE: RichterEelco Visser 24-03-2020 11:49
Dialecten vind ik prachtig. In Vlaanderen kreeg ik toen ik naar de weg vroeg te horen: ach meenemen ge zijt te ver gebolderd. :-)
# RE: RichterGuido Aerts 24-03-2020 13:02
Dat meenemen zal wel iets als 'meneerken' geweest zijn en ja, als je met jouw bolderkar door Vlaanderen trekt...
# RE: RichterEelco Visser 24-03-2020 13:05
Ach, die autocorrectie. Meenemen = Menneke, althans in mijn herinnering

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Cursiefje
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Crisis dag

Geschreven door Cato van Burgh. Geplaatst in Column.
Volgens mijn oudste puber hebben wij standaard één crisis dag per week bij ons thuis. Dat was even slikken. ‘Ja, ik heb tegen mijn vriendinnen gezegd dat dit meestal op woe...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Regendans

04, juni, 2020 Diane Thone

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!