SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Relnight

Publicatie: | Tryntsje van der Meer
Veel yoga collega's waren er niet gerust op. Die noodverordening afgelopen maandagavond en het aangekondigde 'rel-event.' Onze yogastudio staat namelijk vlakbij de binnenstad en het station...
 
Zoals meestal snapte ik de onrust niet. Ten eerste snap ik heel veel grote mensen problemen niet, maar kom op jongens, we wonen in Zwolle. Hier valt altijd alles mee. Of tegen, vanuit reltechnisch oogpunt. In elk geval weiger ik structureel de ernst van minderjarige relplannen in te zien. Daar heb ik niet altijd gelijk in, maar het leeft een stuk makkelijker. Dat stukje yoga filosofie heb ik toevallig dondersgoed begrepen.
 
Dus ik ging in alle rust lekker lesgeven, 'ik bleef bij mezelf', 'zocht verbinding' en hing nadrukkelijk 'de kalmte in de storm' uit, om uiteindelijk de kracht van de stilte te laten zegevieren.
Naast die krachtige stilte werd de studio helaas ook omringd door het geluid van sirenes, waarschuwingsschoten en gillende relnichten in spé, die zich op de parkeerplaats hadden verzameld. Enkelen werden afgezet met de auto...'Succes, bel maar als het afgelopen is!'
 
Goed, kalmpjes op huis aan dan maar. Bijna goed. Rond de studio en de stadsgracht had zich intussen een menigte verzameld die nergens naartoe ging. Alle wegen richting onze gezellige binnenstad waren veilig en volledig geblokkeerd door politiewagens. Prima, dan fiets ik ff om.
 
Als ik erlangs kan tenminste, want dat tuig staat gewoon midden op de weg! Adem in, adem uit, ik wijk niet, 'blijf op mijn pad', want 'ik sta in mijn kracht.' Hoewel, ik sta niet, ik fiets, maar mijn kracht is er niet minder om hoor. Wat heet, ik krijg zin om een paar van die verongelijkte smoelwerkjes flink van de sokken te rijden. 'Fuck off bitch!' luidt de reflex na een bijna aanrijding. 'Flikker op loosers!' wil ik er tegenaan smijten. Maar ik doe niet mee, hou m'n mond. Kracht van de stilte.
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
25.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik heb genoten van je verhaal.🔚
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik heb genoten van je verhaal.🔚
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.