Martin Reekers

Reisoverpeinzing

© Martin Reekers op 19.12.2022.

‘Deze trein is opgeheven!’, klinkt het uit de speaker in mijn stiltecoupé op het moment dat de trein zou vertrekken. De stampvolle trein stroomt leeg. Op de borden staat dat de volgende trein nog een uur op zich laat wachten. Na tien minuten blauwbekken op het perron mogen we opeens weer instappen. Het opheffen is nu kennelijk zelf opgeheven. Een jonge man gaat naast me zitten.

‘Denkt u dat deze trein wel vertrekt?’

Ik heb uitzicht op het bord waarop staat dat we over 10 minuten vertrekken.

’Ik hoop het,’ zeg ik. ‘Vijf minuten voordat ik de eerste keer in deze trein stapte werd er omgeroepen dat de trein over enkele minuten zou vertrekken. Dat bleek een NS-jokkertje in de beste Rutteriaanse traditie. Ik hou mijn hart vast, eerlijk gezegd’.

Even later rijden we toch.

‘Komt u in tijdnood?’ Vraagt hij.

‘Nee ik ben ruim op tijd weggegaan’.

‘Business or pleasure?’ Wil hij weten.

‘Business. Ik schuif aan bij een talkshow die wordt uitgezonden naar leden van een beroepsvereniging. En u?’

‘Ik heb een borrel en een etentje van mijn werk. Slechte tijden voor de lijn!’

Ik bekijk hem eens en vind hem nogal slank.

‘Ach, u kunt het beter hebben dan ik’.

‘Nou…’, hij aarzelt even. ‘Mijn vriendin heeft me op dieet gezet. Ze gaf mijn buikje zelfs een naam…’

Ik kijk eens naar beneden naar mijn broekband wetend dat de vleespartijen daar qua omvang zeker een naam zouden mogen hebben.

We vervolgen zwijgend onze reis, stappen beiden, na een groet van mannen wiens relatie onder buikvet gebukt gaat, in Utrecht uit.

Peinzend vervolg ik mijn weg. Welke naam zou bij mijn buik passen? Ga je dan met je partner zitten met een lijst met namen? Zo van: hoe zal ons buikje heten schat? Stuur je eigenlijk kaartjes bij de geboorte van je buik? Ik moest maar eens gaan afslanken. Dat scheelt een hoop kopzorgen.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Reacties van:
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  1 Commentaar

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.0
Stemmen: 1
Hits: 118
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Angelique van den Bergh: De Wens

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.