SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Reflectie

Publicatie: | Robert Beernink
‘Bent u familie van uw naamgenoot die regelmatig in de krant staat? In de goede zin van het woord, welteverstaan!’ voegt hij er haastig aan toe.
Enigszins overdonderd weet ik zo snel geen antwoord op deze welhaast existentialistische vraag: ben ik familie van mijzelf?
Ik doe de lakmoesproef, kijk in de spiegel en het valt me op dat ik voornamelijk observeer wat er zich rondom en achter de wazige schim in het midden afspeelt en hoe meer afstand ik neem, hoe scherper de contourlijnen.
‘Ik zal er iets over schrijven,’ zeg ik.
Hij knikt, begrijpt dat perspectief tijd kost.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.