1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  529 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Ramp

Publicatie op : 31-08-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ramp

92 Hits.

Net als je denkt dat het niet erger kan, gebeurt het. Breaking news: Het Verenigd Koninkrijk kampt met milkshakeschaarste! Welja dat kan er ook nog wel bij. Afghanen staan doodsangsten uit onder het nieuwe Talibanregime, orkaan Ida teistert de inwoners van het zuiden van de Verenigde staten, en in Brazilië bindt een legertje bankovervallers gijzelaars op auto’s om zo met de buit weg te komen, maar dat alles verbleekt toch wel bij de ellende die de Britten nu ten deel valt. Milkshakeschaarste! Kun je je voorstellen wat dat allemaal teweeg brengt? Verliefde stelletjes die niet meer met twee rietjes uit hetzelfde bekertje kunnen lurken, glucosetekort, botontkalking, ontwenninsgverschijnselen en zo kun je nog uren doorgaan.  Waar moeten die arme Britten hun ‘stiff upper lip’ nu mee weken? Hoe komen ze aan hun dagelijkse gezonde portie fruit? Ik zeg: organiseer een landelijke milkshakeinzamelingscampagne met een avondvullende tv-show, gepresenteerd door stralende milkshakesmile ster Chantal Janzen. Ik weet het Brexit is de eigen schuld van die eigengereide eilandkneuters, maar nu kunnen we hen niet laten stikken. ‘Cut the shit and save a Brit!‘

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

02.09.21
Feedback:
Heerlijk verhaal, vooral dat 'kan er ook nog wel bij' :) :) Word ook altijd erg melig van dit soort 'nieuws.'
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.09.21
Feedback:
Met plezier gelezen!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.09.21
Feedback:
Graag gelezen. Dat van die 'stiff upper lip' lijkt me toch een mythe als je soms de Britten bezig ziet, maar ik hou wel van hun onderkoelde humor.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Martin Reekers 03.09.21
  Ach ja, ik weet wat je bedoelt. Britten zijn net mensen he, ze komen in alle soorten en maten. Degenen zonder stiff upper lip lijken mij bier te prefereren boven milkshakes, maar dat is vast een onheus vooroordeel:) Dank voor je reactie

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
725
Lezen?
Column
Mijn moeder
633
Lezen?
De man die wilde loslaten
628
Lezen?
Column
Soufflé
583
Lezen?
De pianostemmer
574
Lezen?