Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

177 Hits

Publicatie op:
Pater
Op de middelbare school, bijna vijftig jaar geleden, hadden we een rector en conrector uit de Orde van de Karmelieten. Zij genoten respect en ontzag, konden gepast angst inboezemen en tot nederigheid aanzetten. Hun taak was alles in het werk te stellen de aan hen toevertrouwde leerlingen op een confessioneel fundament tot volwaardige burgers opkweken.
Onlangs las ik dat de conrector is overleden. Dat bericht deed mij wat en beamde mij even terug naar die tijd, vol overwegend fijne herinneringen.
Pater Brandehof is er nu waarschijnlijk ook achter dat nostalgie betrekking heeft op het verleden, niet op het hiernamaals.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Pater"

© Robert Beernink
21.11.20
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.11.20
Feedback:
R.I.P. Typefoutje in de een-na-laatste zin?
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: