SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Passie

Publicatie: | Robert Beernink
Ik verlang ernaar, wil het tegelijkertijd uit de weg gaan, ben er bang voor.
Zodra de strijkers inzetten ben ik verloren, verdrink in deze wanhopige en aangrijpende smeekbede om vergeving van schuld.
Met zijn betoverende tonen verleidt Bach mijn ziel het veilige huis te ontvluchten, laat me als in een spiegel naar mijn diepste wezen kijken. Verlost van het uiterlijk vertoon zie ik een vliesdunne cocon, slechts gevuld met liefde. Deze ontroerende openbaring inspireert me tot niet langer mijzelf te verloochenen en mijn eigen zelfzuchtige verraad onder ogen durven komen.
Erbarme Dich’ snijdt met universele schoonheid in persoonlijke pijn.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.