SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Parkkunst

Publicatie: | Robert Beernink
De drommen mensen die zich tijdens Kunst in het Volkspark langs de kraampjes wurmen, zijn qua vorm en kleur even divers als het aanbod kunstobjecten. Vanuit artistiek oogpunt gaat mijn interesse voornamelijk uit naar verbeeldingskracht. Ik kijk en wacht op de klap, van ontroering of ontzetting, in mijn gezicht.
Enigszins versuft door de warmte, laat ik me door de massa meevoeren naar de beschutting van een weelderig bladerdek.
De dreun komt onverhoeds, vanaf de plek waar de jaarlijkse Dodenherdenking plaatsvindt. Tegen de emotionerende intensiteit die de beeldengroep van Mari Andriessen uitstraalt, kan zelfs een park vol kunst niet op.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.