Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

261 Hits

Publicatie op:
Pannenkoeken

Pannenkoeken

We liggen bovenop elkaar gegooid als een stapeltje pannenkoeken; de een woelend op de andere. We gillen en janken.

Mijn vader komt aangelopen met de koekenpan. ‘Allah is groot’ schreeuwt hij dronken, terwijl hij mij, de bovenste op de stapel, slaat met de koekenpan. Ik hef mijn arm op ter bescherming van mijn hoofd. De koekenpan komt meermaals naar beneden. Mijn moeder die onderop ligt, jammert en kreunt. Mijn zusje zit tussen ons ingeklemd. Ik ben blij dat ik de bovenste op de stapel ben. Mijn broertje is onder tafel gekropen. Dan houdt mijn vader op. Zijn arm wordt moe. Hij trekt zijn nette colbertje aan en stapt uit het kleine tuinhuisje waar wij in de zomermaanden wonen. Met een kwak gooit hij de buitendeur achter zich dicht waarna het raam in de sponning van de deur breekt. Ik huil van schik en wanhoop.

Bibberig kijk ik door de tranen heen naar mijn arm die de klappen heeft opgevangen en stroop de mouw van mijn trui op. Een flinke gapende wond komt tevoorschijn. Ik voel nog geen pijn. Mijn moeder krabbelt overeind. Snel pakt zij een stuk wc papier en drukt het op de wond zodat het bloeden stopt. Als ik opkijk zie ik dat mijn moeder een blauw oog heeft. Dit keer ben ik de oorzaak van de ontploffing. Hoe had ik ooit kunnen denken dat ik met een Nederlands vriendje kon thuiskomen? Ik voel mij dom en ellendig. Vandaag proef ik voor de eerste keer de bittere kant van de liefde.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Pannenkoeken"

Elka Le Mair
 • 153
 • 127
 • 11
23.11.20
Feedback schrijfkwaliteit
Verschrikkelijk! Ik was ooit gerelateerd aan een familie met een Zuid-Europese achtergrond, waar de mannen in die tijd ook behoorlijk losse handen hadden. Ik voel het gelijk in mijn maag. Maar goed geschreven!
 • Waardering schrijfkwaliteit
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Jammer (364) Robert Beernink 16-04-2020

  ‘Hoi! Ik moet de jammer opruimen.’‘De jammer?’‘Deze rommelzolder. Die staat vol spullen die jammer zijn om weg te gooien.’‘Je werkt toch vanuit huis dezer dagen?’‘Ja, wij allebei, maar na twee weken …...

  Lees meer: Jammer