1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Pannenkoeken

Publicatie op : 24-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Pannenkoeken

370 Hits.

Pannenkoeken

We liggen bovenop elkaar gegooid als een stapeltje pannenkoeken; de een woelend op de andere. We gillen en janken.

Mijn vader komt aangelopen met de koekenpan. ‘Allah is groot’ schreeuwt hij dronken, terwijl hij mij, de bovenste op de stapel, slaat met de koekenpan. Ik hef mijn arm op ter bescherming van mijn hoofd. De koekenpan komt meermaals naar beneden. Mijn moeder die onderop ligt, jammert en kreunt. Mijn zusje zit tussen ons ingeklemd. Ik ben blij dat ik de bovenste op de stapel ben. Mijn broertje is onder tafel gekropen. Dan houdt mijn vader op. Zijn arm wordt moe. Hij trekt zijn nette colbertje aan en stapt uit het kleine tuinhuisje waar wij in de zomermaanden wonen. Met een kwak gooit hij de buitendeur achter zich dicht waarna het raam in de sponning van de deur breekt. Ik huil van schik en wanhoop.

Bibberig kijk ik door de tranen heen naar mijn arm die de klappen heeft opgevangen en stroop de mouw van mijn trui op. Een flinke gapende wond komt tevoorschijn. Ik voel nog geen pijn. Mijn moeder krabbelt overeind. Snel pakt zij een stuk wc papier en drukt het op de wond zodat het bloeden stopt. Als ik opkijk zie ik dat mijn moeder een blauw oog heeft. Dit keer ben ik de oorzaak van de ontploffing. Hoe had ik ooit kunnen denken dat ik met een Nederlands vriendje kon thuiskomen? Ik voel mij dom en ellendig. Vandaag proef ik voor de eerste keer de bittere kant van de liefde.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

23.11.20
Feedback:
Verschrikkelijk! Ik was ooit gerelateerd aan een familie met een Zuid-Europese achtergrond, waar de mannen in die tijd ook behoorlijk losse handen hadden. Ik voel het gelijk in mijn maag. Maar goed geschreven!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.08.20
Feedback:
Erg bitter, als liefhebben deze prijs eist. Het is goed geschreven, maar vreselijk als je iets dergelijks door moet maken.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.08.20
Feedback:
Ik heb nu een aantal verhalen en gedichten van je gelezen, Refia. Merendeels gaan ze over een heftige, verdrietige en nare jeugd. Het lijkt erop dat je het van je af probeert te schrijven. Ik hoop dat je het hebt verwerkt en dat het je is gelukt je leven op de rails te krijgen.
 • Waardering
  100%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Loodzwaar
285
Lezen?
55 woordenverhaal
Op doorreis
266
Lezen?
55 woordenverhaal
Waardevol
258
Lezen?
Kamer opruimen
210
Lezen?