Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

100 Hits

Publicatie op:
Pamuk
Raaskallend schelden en ongenuanceerd meningen spuwen onder het mom van satire, is een affront jegens de meesters van dit genre: Kees van Kooten en Wim de Bie.
Ik denk direct aan Mehmet Pamuk, de Turkse gastarbeider die beter Nederlands praat dan zijn groenteboer Henk Blok. De spanning tussen de twee, Pamuk roept sympathie op en Blok compassie, genereert zodanig verfijnde humor, dat de boodschap voor iedereen zowel duidelijk als acceptabel is.
De onderliggende emotie van hedendaags verbaal geweld is angst voor elkaar, wat blinde agressie oproept. Angst is een slechte aangever en verminkt satire tot een persiflage van zichzelf.
 

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Pamuk"

© Robert Beernink
25.03.21
Feedback:
Eerder een column dan cursiefje toch?
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel