Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Op de vlucht

Dwarrelende blaadjes om mijn blote voeten, geven mij even het gevoel in een sprookje beland te zijn. Alsof ik een elfje ben dat omringd is door vliegende figuurtjes, die mij weg willen tillen van de harde grond. Niets is minder waar.

Mijn zachte voetzolen zijn beschadigd door de stenen waar ik op loop. Ik voel pijnscheuten optrekken naar mijn benen en ik vermijd het angstvallig om naar beneden te kijken, opdat ik de spoortjes bloed die ik achterlaat niet hoef te zien.

De warme wind is aangenaam en verzacht de pijn enigszins. Ik zou willen dat de wind de ellende waar ik mij in bevind met zich meeneemt, de bergen in, waar achter het zal verdwijnen. Maar de wind waait besluiteloos om mij heen, zachtjes, zonder richting en ik weet dat ik mezelf zal moeten redden. Hoe dan ook.

Stofwolken hangen rond de kapotgeschoten huizen.

.
© Klaske Bakker op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
11.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heel mooi beschreven al vraag ik me wel af of het een cursiefje is
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig