Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 405
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Op berenjacht

Tags: Cursiefje

Een knuffelbeer voor je raam zetten. Een heel eenvoudig verzoek. Mits je natuurlijk een knuffelbeer in huis hebt. Maar elk ander knuffelbeest is ook goed. Desnoods teken je zelf een beer en knip je hem uit. Nu nog tegen het raam plakken en klaar is kees. De jacht is geopend!

Een paar dagen geleden zag ik de oproep op Facebook voorbijkomen. Het idee zou overgewaaid zijn uit Australië en gebaseerd zijn op een kinderboek. Maakt ook niet uit waar het vandaan komt, het is gewoon een geweldig initiatief! Nu we nog maar beperkt buiten mogen komen en speeltuinen en sportvelden gesloten zijn, is het heel fijn om een alternatief te hebben. Kinderen vinden een wandeling of fietstochtje al snel wat saai. Maar een speurtocht naar beren is natuurlijk reuzeleuk!

Mijn 6-jarige zoon was in elk geval bere-enthousiast toen ik hem over de berenjacht vertelde. Hij wilde er meteen op uit. Dus sprongen we op de fiets en gingen op pad. In de eerste straat die we insloegen, was geen beer te bekennen. In de volgende straat bleek ook nergens een knuffelbeest te zien. Dat viel natuurlijk wel wat tegen, maar we gaven de moed nog niet op. En ons geduld werd beloond want in de straat daarna spotten we onze eerste twee beren. Hoera! Vol goede moed fietsten we verder. Uiteindelijk leverde ons fietstochtje ons 12 beren op. Van klassieke bruine beren, een pandabeer en een koalabeer tot een enorme roze beer met glitters. Geweldig! Nu moet ik er wel bij zeggen dat sommige mensen twee beren naast elkaar hadden geplaatst. Die zoonlief natuurlijk wel allebei meetelde. Maar al met al geen slechte score. En nog belangrijker: we hadden een superleuke middag samen!

's Avonds zag ik op verschillende social media dat de oproep inmiddels nog vele malen was gedeeld. Dus gingen we de volgende dag opnieuw op pad. En met succes: we vonden er nog twintig andere. Een totaal van 32 beren!

Het heeft me echt ontroerd. Eerst de witte doeken en het applaus voor het personeel in de zorg. En nu de knuffelberen voor de kinderen. Er spreekt zoveel solidariteit uit. Ik vind het hartverwarmend. Daarom: een megadikke knuffel voor iedereen die gehoor heeft gegeven aan deze bereleuke oproep!  

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 200

geef een waardering voor: "Op berenjacht"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
29.03.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!