SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. Maximaal 750 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Onzinnigheden

Publicatie: 06.02.2022 | Tryntsje van der Meer
Goed, ik zie dus vrij snel de humor in van onzin en tegelijk vind ik vrij snel iets onzin. Ergo, ik heb vrij snel mijn pleziertje te pakken. Voorbeeld: Een obscure vriendin van vroeger gebruikte een bananenbox. Een banaanvormige lunchtrommel om een banaan in te vervoeren. Vind ik dus onbedaarlijk onzinnig. Een 'Hüttenkäse bewaarbakje' had ze ook. Een bakje voor iets wat al in een bakje zit. Raap mij maar op. Haar pakje shag borg ze overigens keurig op in een sjiek lederen shagbewaartasje. Van die dingen.
 
Testje: Weet jij wat messenleggers zijn? Heb je ze thuis? Geruik je ze ook? Bij drie keer nee, google maar ff. Is lachen. Bij drie keer ja kun je mij waarschijnlijk beter niet aan je tafel hebben. Gewoon omdat ik jou spullen uitlach. Met jou en je ongetwijfeld liefdevolle kookkunsten zal ik nooit spotten, het zijn jouw messenleggers, je amuselepels, je visvork, je servethouder, je diagoale wijnflesoplegger + onvermijdelijke wijndruipring en je kaarsendover die mij over de grond laten rollen. 
Ik kom niet aan eten toe, die slappe lach gaat mij niet verlaten. Oké, voor een verkoelend toetje maak ik een uitzondering (geweldige uitvinding trouwens, die ijslepels). De koffie achteraf drink ik gelukkig pikzwart zonder toegevoegde tralala, blijft mijn gehannes met dat suikertangetje ons beiden bespaard..
 
Nodig je me desonanks toch uit, dan zal ik er zijn en me proberen te gedragen. Respect boven alles. Staat wel iets tegenover. Moet je ook een keer bij mij komen eten. Jaja, eerlijk is eerlijk. Dan haal ik lekker roti. Je weet toch, zo'n Surinaams pannenkoekje met iets van aardappel-, kip- en groentegedoe ertussen. Bestek peins ik niet over. Gewoon oprollen, knoeien en smullen. Onder begeleiding van een flesje Hertog Jan. En nee, daar krijg je geen glas bij, want het zit al....je snapt 'm.

WAARDERING

HITS:

257

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
08.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
ik zie de humor er van in trijntje! Dank je wel voor alle keren dat je mijn tekst hebt becommentariërt en gelezen! Graag gelezen!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.