Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Onvolwassen
Inzendingen: 404
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Onvolwassen

Tags: Cursiefje
Die sociaal beperkende maatregelen hebben zo hun voordelen. Zo ben ik inmiddels aan menig verplicht verjaardagsfeestje ontsnapt. U weet 't, zo'n kringsessie waar grote mensen gesprekken voeren over 'grote mensen dingen.' Daar ben ik dus niet goed in, voel ik me onhandig bij en snap ik zo weinig van dat ik er liever niet naartoe ga. Corona maakt het mogeijk. Dankbaar.
 
Wie heeft ooit verzonnen dat we, bij wijze van feestje, een plukje buren, een stoot vrienden samen met familieleden van diverse generaties in één huiskamer stoppen (?) Dat heeft elkaar toch niks te melden. Snap ik niet, kan ik niet. Andere volwassenen wel, die knopen moeiteloos een babbeltje aan met wie dan ook, over wat dan ook. De tragiek van het parketvloeren leggen (vergis je je in hoor!), parkeren in de wijk (een drama), doorzakplekken in IKEA banken (valt dus mooi niet onder de garantie hè!), het heimelijke gezuip van de vrienden van hun kroost ('die van ons doet dat gelukkig niet'). 
 
'NOU EN! Zeik toch niet, het is verdomme zaterdagavond!' zou ik willen schreeuwen. Doe ik niet. De oneliner 'Je moet je fatsoen houden' liep als een rode draad door mijn opvoeding. Fatsoenlijke mensen worden een leven lang aardig gevonden, zonder dat willekeurige kringfeestgenoten hoeven te weten hoe ze werkelijk over denken. 
 
Ach, zo'n kringparty is best vol te houden. Ik knik beleefd, luister een poosje, zet mijn 'oh ja joh!' blik op en wacht tot ik bier mag pakken. Eerste hulp bij saaie feestjes.
 
Inderdaad, ik drink niet meer zoveel.
Dit artikel delen?

Tryntsje van der Meer

Avatar

Publicatie op .
Hits: 40

geef een waardering voor: "Onvolwassen"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
21.11.20
Feedback:
Drinken is een noodzaak bij zoiets
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.11.20
Feedback:
Dat is inderdaad een van de voordelen. Leuk geschreven! Klein dingetje: Corona maakt het mogeijk, daar mist de l.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!