SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Onverlaten

Publicatie: | Martin Reekers

Ze zijn er weer! Vliegende eskaders van prikkende desperado’s. Zodra de augustuszon in de namiddag genadig haar gouden stralen enigszins tempert, komen ze op je af. Ze zijn niet alleen. Nooit. Altijd verkeren ze in gezelschap van soortgenoten. Ze hebben afgesproken aan te vallen met ongecoördineerde cirkelbewegingen om je hoofd waardoor je je onmogelijk kunt focussen op een tegenaanval.  Geen beginnen aan! Ze zijn  gewoon overal.

Scrupuleloos landen ze onbeschaamd op lichaamsdelen die vanuit fatsoensoverwegingen onaangetast zouden moeten blijven en die zeker niet in aanmerking behoren te komen voor ongegeneerde prikacties. Maar fatsoen is hen vreemd. Ongeremd veronachtzamen zij brutaal, als Chinese straaljagers bij Taiwan, je intieme zone. Ze eten van je pizza, drinken van je bier en bouwen hun uitvalsbasis onder jouw dakpannen. Ongevraagd! Handig ontwijken ze je maaiende armen en zetten de achtervolging in als jij het hazenpad kiest. Dan selecteren zij het stuk van je huid dat het meest in aanmerking komt voor hun agressieve penetratie.

Wat de Schepper ooit heeft gedacht bij het creëren van deze agressieve vliegende steekwapens is even onnavolgbaar als de vliegroutes van deze onverlaten. Of… misschien dienen ze om je te helpen een hekel te krijgen aan de nazomer zodat je zin krijgt in het volgende jaargetijde, de herfst?

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
26.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk om te lezen, maar had misschien iets korter/beknopter gekund.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.