Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 378

Oneerlijk

Vrijdagavond. De storm neemt met omineus grof geweld het achterstallig snoeiwerk van de bomen op de dijk over van de gemeente. De tuinpoort houdt klapperend en steunend stand in de venijnig rukkende windvlagen. Het voelt als een ouverture voor naderend onheil. Ik sluit me af voor de wereld om me heen en verlies me in een film.

De volgende dag hoor ik dat mijn naaste buurman die avond is overleden. In de storm had Magere Hein zo maar de brutaliteit zijn leven te nemen. Terwijl ik op slechts enkele meters afstand verdiept was in een onbeduidende film, verscheen een onomkeerbaar ‘The End’ in het beeld van zijn leven en dat van zijn intimi. Hij was veel jonger dan ik en een goed mens. Hé, Dood, klootzak! Waren de rotzakken op soms?”, schreeuw ik in mezelf.

Mijn buurman had vast een fortuin gegeven als hem nog de tijd was gegund die ik futiel verkwanselde aan een film en een nachtje slapen… Het leven is oneerlijk.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Martin Reekers
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 110
Publicatie op .
Tags: Cursiefje

Geef een waardering voor: "Oneerlijk"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
29.09.20
Feedback:
Leest lekker
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.09.20
Feedback:
Met plezier gelezen.
Grammatica & Spelling:
Goed
Passend in deze rubriek:
Ja
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!