SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

One The Musical

Publicatie: | Ingrid Karsten

Vanmiddag naar Aalsmeer geweest en genoten van de voorstelling one waarin mijn nichtje speelt. De dochter van mijn broer. Ze vervangt Tutoya, de hoofdrolspeelster die verliefd is op Aragon die zal omkomen en zij ook. Het zijn barre tijden in Egypte, er is geen graan en Aragon moet graan gaan halen in de woestijn. Daarbij komt hij bijna om. Tutoya wacht op hem maar twijfelt nog. Er is een duistere koning die verliefd op haar is en op macht belust is. Ze trouwt niet met hem maar pleegt zelfmoord en zal Aragon zien als ze dood is. Samen treden ze nog een keer op en dan is het afgelopen. Het is een wervelende show met veel dans, muziek en vertier. One is te zien in de muziekstudio’s van Aalsmeer tot 26 juni. Mijn nicht maakt een boeiende carrière mee en ze heeft een vriend die ook in de showbiz werkt. Haar zus is een zangcarrière begonnen en zingt de sterren van de hemel. Ik had Roxanne graag gezien maar helaas! Ik denk dat we nog veel van haar zullen horen want deze dame heeft genoeg klasse om het te maken. Ze is erg mooi en 22 lentes. Zeg het voort!

Amstelveen, 11 juni 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
10.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ze zingt de sterren van de hemel: wat een mooie zin!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.