SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Onbevangen

Publicatie: | Ingrid Karsten

Onbevangen

En vrij! Als een frisse wandeling na een uitgebreide maaltijd in het bos, zittend in een lekker bad met een biertje. Zo zag mijn leven eruit in Brussel en zo zou ik het liefst weer doorgaan. En dan op het bed met het boek van Wilma Geldof: ‘het meisje met de vlechtjes,’ zij is een kennis van me en een parel. Ik weet niet onder welke rubriek dit tekstje past maar ik geloof erin omdat het moet. In de vijver tegenover dit huis zwemmen veel eendjes en die ga ik soms voeren met wat brood, ze raken dan vrij enthousiast en er komen merels op af. Een heerlijk spektakel vind ik dat. We leven in de winter dus ze kunnen best wat bijvoeding gebruiken, ja ik weet dat brood eigenlijk niet mag. Ik heb nog wat sigaretjes en het is één uur. Nederland slaapt, de klok is ingesteld. Slaap lekker allemaal.

Amstelveen. 22 januari 2012

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
24.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Gewoon een leuk stuk!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.