Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Onbevangen
Inzendingen: 472
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Onbevangen
© Ingrid Karsten op .
Aantal hits: 128

Onbevangen

En vrij! Als een frisse wandeling na een uitgebreide maaltijd in het bos, zittend in een lekker bad met een biertje. Zo zag mijn leven eruit in Brussel en zo zou ik het liefst weer doorgaan. En dan op het bed met het boek van Wilma Geldof: ‘het meisje met de vlechtjes,’ zij is een kennis van me en een parel. Ik weet niet onder welke rubriek dit tekstje past maar ik geloof erin omdat het moet. In de vijver tegenover dit huis zwemmen veel eendjes en die ga ik soms voeren met wat brood, ze raken dan vrij enthousiast en er komen merels op af. Een heerlijk spektakel vind ik dat. We leven in de winter dus ze kunnen best wat bijvoeding gebruiken, ja ik weet dat brood eigenlijk niet mag. Ik heb nog wat sigaretjes en het is één uur. Nederland slaapt, de klok is ingesteld. Slaap lekker allemaal.

Amstelveen. 22 januari 2012

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Onbevangen"

Geschreven door Ingrid Karsten . Geplaatst in Cursiefje.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(289)
220 commentaren
20 nuttige stemmen.
24.01.21
Feedback schrijfkwaliteit
Gewoon een leuk stuk!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart