Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 404
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Ochtendstond

Tags: Cursiefje

Een oerkreet ontsnapt aan een jongeman die zich vroeg in de ochtend op de outdoor fitness in het zweet jaagt. Hij traint zijn quadriceps en daagt zijn slanke vriendin uit om bij hem op de rug te springen. Een uitdaging die zij graag aangaat. Voorbijgangers kijken bewonderend toe als zij op- en neerwaarts beweegt door het buigen en strekken van de benen van haar vriend.  

Een voorbijganger roept: “Als je echt sterk wilt worden dan kun je beter een dikkere vriendin nemen.” 

De beweging van de sportieveling stokt: “Ik ben pas begonnen en bouw het rustig op. Later dan...” 

Zijn vriendin tikt hem met de knokkels op het achterhoofd en springt van zijn rug. Zij weet genoeg. Vandaag heeft ze ontdekt dat de liefde van haar vriend door de quadriceps gaat en tijdelijk is. Zij is veel meer dan dood gewicht en laat zich niet misbruiken. Met haar sportjack in de hand rent ze weg. De jongeman schudt zijn hoofd en vervolgt zijn training. 

De voorbijganger die de reactie ontlokte kijkt bedremmeld. Door zijn toedoen is voor een aantal personen de dag verpest. Hij weet het niet, maar terwijl de dag nog amper is begonnen, is mijn verhaal geboren. Mijn dag kan niet meer stuk.

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 127

geef een waardering voor: "Ochtendstond"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
20.08.20
Feedback:
ik ben het met janneke eens, kort en bondig! Vier sterren! Groetjes van Ingrid
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.08.20
Feedback:
Leuk geschreven!
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!