Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 472
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Ochtendstond
© Eelco Visser op .
Aantal hits: 211

Een oerkreet ontsnapt aan een jongeman die zich vroeg in de ochtend op de outdoor fitness in het zweet jaagt. Hij traint zijn quadriceps en daagt zijn slanke vriendin uit om bij hem op de rug te springen. Een uitdaging die zij graag aangaat. Voorbijgangers kijken bewonderend toe als zij op- en neerwaarts beweegt door het buigen en strekken van de benen van haar vriend.  

Een voorbijganger roept: “Als je echt sterk wilt worden dan kun je beter een dikkere vriendin nemen.” 

De beweging van de sportieveling stokt: “Ik ben pas begonnen en bouw het rustig op. Later dan...” 

Zijn vriendin tikt hem met de knokkels op het achterhoofd en springt van zijn rug. Zij weet genoeg. Vandaag heeft ze ontdekt dat de liefde van haar vriend door de quadriceps gaat en tijdelijk is. Zij is veel meer dan dood gewicht en laat zich niet misbruiken. Met haar sportjack in de hand rent ze weg. De jongeman schudt zijn hoofd en vervolgt zijn training. 

De voorbijganger die de reactie ontlokte kijkt bedremmeld. Door zijn toedoen is voor een aantal personen de dag verpest. Hij weet het niet, maar terwijl de dag nog amper is begonnen, is mijn verhaal geboren. Mijn dag kan niet meer stuk.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Ochtendstond"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(160)
193 commentaren
10 nuttige stemmen.
20.08.20
Feedback schrijfkwaliteit
ik ben het met janneke eens, kort en bondig! Vier sterren! Groetjes van Ingrid
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart