1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Niet grappig

Publicatie op : 02-11-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Niet grappig

246 Hits.
Niet iedereen wordt er grappiger op de laatste tijd. Zo belde ik daarstraks een vriendin met best veel vrije tijd (lees: door omstandigheden buiten het arbeidsproces). Leuk mens, altijd lachen. Vroeger. Tegenwoordig is ze woedend. Bijvoorbeeld op de mondkapjes. Oké, ik luister.
'Het wordt opgedrongen, dus ik weiger.'
'Aha..'
'Nu kan ik niet met het OV.'
'Klopt...'
'Dus ik ben verplicht een auto te huren.'
'Eh..'
'En dat ga ik declareren.'
'Bij...?'
'De zorgverzekering!'
 
Ik weet een opkomende schaterbui wonderwel te onderdrukken. Dit zijn geen grappen meer.
Goed, ff naar de super. Wil straks een quiche maken, met zalm en spinazie. Op de glasbak naast de winkel prijkt een sticker met de tekst: 'Werkende mondkapjes verplicht door niet werkende regering.' Zucht.
Niet te lang bij stilstaan, mondkapje op, gauw naar binnen, zalm, spinazie en de rest verzamelen en dan netjes in de rij. Achter het gestreepte plakband, anderhalve meter van mijn voorganger, kan niet missen. Desondanks schuurt er drie keer een mondkaploze vakkenvuller voor me langs. Met zo'n geel hesje. U weet wel: 'Ik help u graag op 1,5 meter.' Juist, ik u ook. 
 
Weer buiten valt mijn cynische blik nogmaals op dat lamlendige statement van verzet. 'Werkende mondkapjes verplicht door niet werkende regering.' Lazer toch op. Kan de niet werkende medemens niks nuttigers doen dan chagrijnige stickers plakken? Een quiche maken ofzo, met zalm en spinazie. 
 
Sorry, ook ik word er niet grappiger op.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.11.20
Feedback:
Terecht protest tegen protest.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
02.11.20
Feedback:
Goed geschreven! Misschien meer een column?
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
02.11.20
Feedback:
Leuk stuk Tryntsje, en je hebt helemaal gelijk. Een opmerking: je schrijft ‘grapen’ ipv ‘grappen’ in de zin ‘dit zijn geen grappen meer’.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
885
Lezen?
Column
Kutwerk
843
Lezen?
Column
Misofonie
811
Lezen?