Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 414
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Navelstaren in een nieuw jasje

Tags: Cursiefje

Mijn 6-jarige zoon houdt van gekke ritueeltjes. Niet geheel toevallig vooral als het bedtijd is.
Ach, op die paar minuten extra komt het toch ook niet aan. En dus is het bedtijdritueel van tandenpoetsen-boekje lezen-verhaaltje vertellen, uitgebreid met een kriebelsessie. Uiteraard ben ik het kriebelslachtoffer. Zoonlief kriebelt me in mijn nek, met zijn kriebelvingertjes over mijn wang, in mijn handpalmen, over mijn rug en tot slot zijn all time favorite: een kriebeltje op mijn buik.

Zo ook vanavond: oudejaarsavond. We vieren het dit jaar voor het eerst gezellig met zijn drietjes thuis. Met heerlijk eten van een plaatselijke cateraar. Tussen de verschillende gangen door, spelen we gezelschapsspelletjes. Een heel aangename formule, moet ik zeggen. Na het eten kruipen we knusjes met zijn drieën onder een fleecedekentje op de bank. Even uitbuiken, poeh.

We kijken nog een verlate kerstfilm en dan is het echt tijd om zoonlief naar bed te brengen.  Tijdens het kriebelritueel zie ik dat mijn buik nog steeds bol staat van alle lekkernijen. Het doet me denken aan de uitdrukking ‘food baby’: een opgeblazen buik alsof je zwanger bent. Onwillekeurig moet ik glimlachen. Het doet me terugdenken aan de tijd dat zoonlief nog in mijn buik zat. Ik had echt een énorme buik. Niks food baby, je kon er een heel regiment mee voeden. Daar is dit bescheiden bolletje niets bij.

Ik wijs op mijn buik en zeg tegen zoonlief: “Hier heb jij vroeger ingezeten.”
Hij luistert geïnteresseerd en brengt dan zijn hoofd naar mijn buik. Ik zie hoe hij zijn oog vlak voor mijn navel houdt.
“Wat doe je?” vraag ik hem.
Hij: “Ik kijk of mijn spulletjes er nog inzitten.”

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 294

geef een waardering voor: "Navelstaren in een nieuw jasje"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
01.01.20
Feedback:
Fijn, Vera!
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Vera Bijma 01.01.20
  Bedankt, Koning Lieven.

  Beste wensen voor dit nieuwe jaar!
01.01.20
Feedback:

 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !