Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

117 Hits

Publicatie op:
Music was my first love
Ja, muziek was mijn eerste liefde in mijn leven, daar hoeven we echt niet moeilijk over te doen. En ze is nooit uit mijn leven verdwenen. Wat zou het stil zijn als ik niet meer naar de radio of naar mijn eigen Lp’s of CD’s zou kunnen luisteren.
Van mijn zakgeld kocht ik in 1966 mijn eerste single : Monday, Monday van de Mama’s en de Papa’s, die ik kon draaien op de platenspeler van mijn broer. Een aantal jaren later kon ik van mijn eerste verdiende centen zelf een platenspeler kopen, een Dual. Vanaf die dag groeide mijn verzameling platen gestadig totdat de vinylplaten uit de gratie raakten en in begin jaren tachtig de eerste CD’s werden aangeschaft.
Hoewel tegenwoordig alles gestreamd wordt, ben ik degene die nog wel eens een CD aanschaft. Als mijn lief niet thuis is, wil nog wel eens muziek lekker hard door ons huis klinken en kan ik lekker meebrullen. De laatste maand van het jaar is voor mij als muziekliefhebber een plezierige tijd, want de Top 2000 is weer te horen wat altijd een hoop herinneringen naar boven brengt. Jullie zullen wel denken, die man wordt oud als ik onthul dat ik dit jaar voor het eerst naar de Evergreen Top 1000 op Radio 5 luister.
Toen ik de lijst in de krant zag staan, was het niet moeilijk een verhaaltje te bedenken die bestaan uit de titels van liedjes die in de Top 1000 staan.
 
‘At the bus stop ’stond ik op iemand te wachten toen mijn vader de bus uit kwam en me vroeg of ik op hem had staan wachten. ‘I’m waiting for a friend’ zei ik en hij liep naar huis.
‘Does your mother know’ dat je niet thuiskomt, vroeg hij nog.
In ‘het dorp’ wist iedereen dat mijn vader al een hele tijd ‘voor haar ’ zorgde. ‘God only knows’ hoe lang ze nog zou leven. Af en toe dreigde ze in coma te raken, een soort ‘Twilight zone’.
‘Don’t cry daddy , try to remember’ de goede tijden zei ik als ik zag dat hij het moeilijk had.
Ik was nog jong en vrijgezel.‘ At seventeen’ ontmoette ik ‘Angie’.Ik weet het nog goed.
Het was op een ‘Tuesday afternoon’ dat ik met haar in het ‘Kronenburg park’ zat. We waren al een tijd aan het kletsen toen ze zei:‘ Hey Joe’ , ‘Kiss me quick.’ Even aarzelde ik maar ‘Then I kissed her.’
‘Angie’ was een mooie ‘Brown eyed girl.’ ‘Zelfs haar naam was mooi’.
Mijn‘ Lonely days’ waren verleden tijd. Al gauw kwam ze bij ons thuis. ‘Hier kom ik weg’ zei ik tegen haar als ik door ‘het dorp’ liep.
Jaren waren we ‘Happy together’ en al gauw nadat we verkering kregen, zei ze tegen me: ‘Let’s spend the night together ’ maar als we in bed lagen, vroeg ze: ‘Mag het licht uit.’
‘ Je hoeft me niet te zeggen’ dat je van mij houdt, fluisterde ik in haar oor.
Maar de liefde hield geen stand. We kregen ruzie en ze zei : ‘Don’t let me be mis understood.’ Ik liep kwaad de deur uit en riep:‘ I’ll find my way home. I’ve been loving you too long.’
Het was al ver ‘After midnight ’ toen ik terecht kwam bij een vriend in een ‘Haus am See.’ ‘Non Je Ne Regrette Rien’ zei ik tegen mijn vriend toen hij over ‘Angie’ begon.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Music was my first love"

© Harry Boerkamp
04.03.21
Feedback:
Super gevonden, dit
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.02.21
Feedback:
Hoi Harry, het verhaal begint voor mij eigenlijk pas na de witregel. De intro heb je eigenlijk niet nodig want de titel geeft al aan dat het over de liefde voor muziek gaat. Ik vind eigenlijk dat het eerste gedeelte het tweede gedeelte afzwakt. Begrijp je wat ik bedoel?
 • Schrijfkwaliteit
  3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.02.21
Feedback:
ik vind hem leuk! Ik zie de tijd helemaal voor me met de muziek! Andere tijden maar oergezelllig, vier sterren!
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.02.21
Feedback:
Ik vind het leuk gevonden Harry, zeker het tweede gedeelte, maar er zitten wel wat slordigheidsfouten in. Bijvoorbeeld in de aanhalingstekens bij de citaten of bij de komma's, aan het begin moet er een spatie voor en geen spatie na, aan het einde geen spatie ervoor, maar wel een erna.
In de tweede zin 'Van mijn zakgeld...' mis ik wat komma's.
Platenspeler is één woord (niet platen speler).
 • Schrijfkwaliteit
  3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: