SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

More

Publicatie: | Robert Beernink
Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan: ik sta oog in oog met het indrukwekkende werk van Carel Willink.
Het in een prachtig landschapspark gelegen eeuwenoude en stijlvol gerestaureerde kasteel Ruurlo biedt een passend onderdak aan de fijne selectie uit zijn imaginair realistische oeuvre.
Terwijl een groepje bezoekers het flitscollege over Carel en Mathilde volgt, kijk ik naar ‘Landschap met vechtenden’. Weer valt me op hoe nietig, bijna onbelangrijk, de twee ruziënde mannen zijn geportretteerd in verhouding tot hun overweldigende en bedreigende omgeving. De wijze waarop dit doek de verbinding met het heden legt, is een ontroerende ervaring.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
17.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een treffende en uitnodigende beschrijving van een boeiend schilderij. Misschien heel geschikt voor in een catalogus. Maar als cursiefje vind ik het niet mooi geschreven, behalve de eerste zin. Maar die belofte wordt wat mij betreft niet waargemaakt.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.