Voor schrijvers, door schrijvers
513 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

140 Hits

Publicatie op:
Moeilijk scoren
Mijn laatste goeie voornemen dateert van Oudjaarsavond 2019 en het betreft: Iets schandalig duurs kopen. Een dijk van een uitdaging, want ik voel me namelijk al schuldig als ik iets koop wat niet persé nodig is.
Ik gaf mezelf een jaar om daar verandering in te brengen.
Je raadt het al. Toen ik van de week, ruimschoots een jaar na de afspraak met mezelf, de balans opmaakte, kwam ik niet ver. Een retro thermoskan van 15 euro, online aangeschaft. Die andere was kapot en de Action was lockdowntechnisch dicht. Zucht.
Maar goed, er wordt wel vaker gescoord in de laatste minuten, dus...aan de slag.
 
En ik wilde al heel lang een voetbalshirt van Chelsea, met achterop de naam van mijn held, Ziyech en zijn rugnummer, 22. Een damesmodelletje, want ik moet er twee borsten in kwijt en wil verdorie een beetje shinen als ik bijna honderd euro neerleg voor een kledingstuk met korte mouwen. €89,99, exclusief bezorgkosten, dat is geld uitgeven op eredivisieniveau. Premier League in dit geval. Bovendien komen er voor de backprint (Ziyech 22) nog es 15 eurootjes bij. Prima, ff doorbijten nu. Bestelling plaatsen, betalen, en hoppa! Mijn 2020 is, met terugwerkende kracht, gered. 
 
Met lichte hartkloppingen maak ik vervolgens een boodschappenlijstje. Moet nog naar de Lidl. Trouwens...alleen een shirt is wel wat kaal. Een bijpassend sportbroekje zou het geheel wat completer maken. Kom op, nog een keer inloggen. Enkele muisklikken later ben ik een broekje rijker. En tientallen ballen armer, maar dat hoort bij het plan. Dit was mijn aansluitingstreffer, ik zit lekker in de wedstrijd. Trots. Goed, boodschappen, Lidl, beetje opschieten.
 
Volgens mij ziet iedereen op straat dat ik een 'doortastend boefje' ben geweest, ik glunder werkelijk van mijn fiets af. Desalniettemin gaan mijn gedachten terug naar de webshop. Dat uitshirt van Chelsea vind ik eigenlijk minstens zo mooi. Lichtblauw, zal me goed staan in de zomer. Maar ik heb al twee dingen besteld, dus.. Ja, dus wat?
 
Ik keer mijn fiets. Mijn innerlijke stem heeft gelijk. Het is een fraai debuut, maar ik ben wel erg snel tevreden. Waarom zou ik niet voor een hattrick gaan? Hijgend als een paard, mijn jas nog aan, log ik voor de derde keer in op de sportshirt discounter. Discounter? Ze hebben wel humor daar. Niet teveel bij nadenken. Als een ware routinier klik ik het uitshirt van Chelsea aan, met taille, met borstruimte, met Ziyech 22 achterop. Mijn nieuwe leven zonder schuldgevoel is hier en nu begonnen. Met wat ererondjes om de tafel vier ik mijn debuutscore. Een hattrick!
 
Ruim in blessuretijd, dat wel.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Moeilijk scoren"

06.02.21
Feedback:
Prachtig in voetbaltermen geschreven, met humor gekruid van begin tot einde, Heel mooi!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig