Cursiefje

Cursiefjes op Schrijverspunt
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen.
Wil je ook een cursiefje publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen.

Mijn steun en toeverlaat

Het is niet altijd even makkelijk om alle – spreekwoordelijke – ballen in de lucht te houden. Er moet worden gekookt, gestreken, gewassen, gestoft, gestofzuigd, opgeruimd, geschoffeld, boodschappen gedaan, ... en dan moet er ook nog buitenshuis worden gewerkt en voor zoonlief worden gezorgd. Allemaal met liefde natuurlijk (het een al meer dan het andere), maar het kost ook de nodige energie. En ik moet toegeven dat ik daar wel een beetje meer van zou kunnen gebruiken.

Ik ben vast niet de enige met een kind dat zodra hij moe is, verandert van een lief jochie in een iets-minder-makkelijk-te-hanteren kind (monster klinkt zo negatief). Er zijn van die momenten dat ik mijn haren bijna ter plekke grijs voel worden. Van die energieslurpende toestanden waardoor ik me van frustratie mijn haren uit het hoofd zou willen trekken – liefst wel die grijze dan natuurlijk.

Soms is mijn batterij dan ook gewoonweg leeg. Niet handig als het nog maar middag is. Daarom ben ik ook zo vreselijk blij dat jij er bent. Ik kan maar moeilijk in woorden uitdrukken wat het voor me betekent dat je altijd voor me klaarstaat. Maar het mag wel eens gezegd worden: je bent fantastisch.

Als trotse moeder denk ik vaak dat ik het allemaal alleen moet kunnen, maar dat is natuurlijk onzin. Jij mag ook je steentje bijdragen. Sterker nog: ik kan niet zonder je. Je bent mijn steun en toeverlaat. Als jij het even overneemt, kan ik mijn batterijen weer wat opladen om het te kunnen volhouden tot de avond valt. Daarvoor wil ik je op deze plek uit de grond van mijn hart bedanken. Hartelijk dank, mijn allerliefste televisie.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 58
(Gemiddelde waardering 5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

 • augustus 2019
 • juli 2019
  • Douchebeurtje. (89) Pieter Wouter Broekharst 31-07-2019

   Breeduit grijnzend staat Gerard Konkelaar in de deuropening. Om zijn hals heeft hij als een...

   Lees meer...

  • Prettige crematie! (85) Pieter Wouter Broekharst 27-07-2019

   Prettige crematie! “Nee, ik begin er niet meer aan.” Mevrouw Kruijfwater schudt haar...

   Lees meer...

  • Hete nachten (99) Vera Bijma 27-07-2019

   Ik hijg. Ik kreun. Ik zucht. Van de warmte, welteverstaan. Want met deze hitte wil ik...

   Lees meer...

  • Samen douchen! (113) Pieter Wouter Broekharst 23-07-2019

   “Ha, ben jij het, jongen!” Mevrouw de Beer is dik in de negentig, vrolijk oud wordend en...

   Lees meer...

  • weg van de stress (123) Dorine Van der Marel 22-07-2019

   Het tolkaartje, dat een klein stukje uit z’n gleufje steekt, lacht me recht in mijn...

   Lees meer...

  • Paardengek (170) Vera Bijma 22-07-2019

   Ik was als kind een echte paardengek. Natuurlijk wilde ik dan ook niets liever dan een...

   Lees meer...

  • Melk (159) Lieven Vandekerckhove 22-07-2019

   Behalve voor de jeugdbeweging, die als een turbine mijn enthousiasme kon aanzwengelen,...

   Lees meer...

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster