Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 216
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Mijn steun en toeverlaat

| Vera Bijma

Het is niet altijd even makkelijk om alle – spreekwoordelijke – ballen in de lucht te houden. Er moet worden gekookt, gestreken, gewassen, gestoft, gestofzuigd, opgeruimd, geschoffeld, boodschappen gedaan, ... en dan moet er ook nog buitenshuis worden gewerkt en voor zoonlief worden gezorgd. Allemaal met liefde natuurlijk (het een al meer dan het andere), maar het kost ook de nodige energie. En ik moet toegeven dat ik daar wel een beetje meer van zou kunnen gebruiken.

Ik ben vast niet de enige met een kind dat zodra hij moe is, verandert van een lief jochie in een iets-minder-makkelijk-te-hanteren kind (monster klinkt zo negatief). Er zijn van die momenten dat ik mijn haren bijna ter plekke grijs voel worden. Van die energieslurpende toestanden waardoor ik me van frustratie mijn haren uit het hoofd zou willen trekken – liefst wel die grijze dan natuurlijk.

Soms is mijn batterij dan ook gewoonweg leeg. Niet handig als het nog maar middag is. Daarom ben ik ook zo vreselijk blij dat jij er bent. Ik kan maar moeilijk in woorden uitdrukken wat het voor me betekent dat je altijd voor me klaarstaat. Maar het mag wel eens gezegd worden: je bent fantastisch.

Als trotse moeder denk ik vaak dat ik het allemaal alleen moet kunnen, maar dat is natuurlijk onzin. Jij mag ook je steentje bijdragen. Sterker nog: ik kan niet zonder je. Je bent mijn steun en toeverlaat. Als jij het even overneemt, kan ik mijn batterijen weer wat opladen om het te kunnen volhouden tot de avond valt. Daarvoor wil ik je op deze plek uit de grond van mijn hart bedanken. Hartelijk dank, mijn allerliefste televisie.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 231

(De gemiddelde waardering is 4 door 3 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Het kleine gebaar

Geschreven door Asko De vries robles. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
 “Kan ik u helpen met uw boodschappen te dragen?” Een uit de kluiten gewassen puber biedt zijn hulp aan: “Alleraardigst, alleraardigst , mijn dank is groot jongeman.” ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove

REGEN

04, juni, 2020 Diane Thone
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!