Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 354

Met spoed behandelen

Dokter An slaakte een zucht. Zij keek naar de foto van de botjes in mijn voet. Ziet er niet zo goed uit, betekende haar zucht. Mijn pijn was dus echt.

Ze bleef vol ongeloof verder naar de foto staren. Dan, na enkele minuten, vroeg ze me toch wat er gebeurd was. Enkel een beknopt verslag over de actie die aan de voetbreuk voorafging. Dus ging ik meteen naar minuut 35. Daar deed onze keeper een tactisch overbodige sprong naar de bal. Waarbij hij zijn volle gewicht, in drie noppen geconcentreerd, mijn wreef indreef. Brak zo mijn rechtervoet. Die prompt aan zijn steunpunt functie begon te verzaken. En voordat de supporters me van tijdroof zouden kunnen verdenken, zwol mijn voet empathisch snel op. Gestut, met verbeten grimas, kon ik het veld verlaten. Daarnaast werd door de kine beslist: met spoed behandelen. Zonder er verder gras over te laten groeien, werd ik door de hulptrainer naar het hospitaal gebracht. Daar zou de arts op spoed de heersende mening bijtreden, “onmiddellijk opereren!”.

Nu een half jaar later heb ik nog steeds pijn als ik op de voet wil steunen.

Of ik de naam misschien nog wist, van de specialist, die deze operatie bij me uitvoerde? Inderdaad dat wist ik nog wel, namelijk A. Clement, dat is toch een gerenommeerde naam?

“Dat is inderdaad zo en terecht.”, bevestigde Dokter An, ”In dit land is er geen betere chirurg voor de hand".

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Eggerik Dockx
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 88
Publicatie op .
Tags: Cursiefje
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Met spoed behandelen"

Geschreven door Eggerik Dockx . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
20.07.20
Grammatica & Spelling:
Voldoende
  • Lezenswaardig:
    30%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Lieven Vandekerckhove 20.07.20
    Misschien de tekst eens herlezen vlak voor het publiceren, want er staan nogal wat fouten in (de 'betrokkenen' actie, 'kan ik op mijn voet (...) niet op staan', foutief gebruik van leestekens).

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...