Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 427
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Met spoed behandelen
© Eggerik Dockx op .
Aantal hits: 143

Dokter An slaakte een zucht. Zij keek naar de foto van de botjes in mijn voet. Ziet er niet zo goed uit, betekende haar zucht. Mijn pijn was dus echt.

Ze bleef vol ongeloof verder naar de foto staren. Dan, na enkele minuten, vroeg ze me toch wat er gebeurd was. Enkel een beknopt verslag over de actie die aan de voetbreuk voorafging. Dus ging ik meteen naar minuut 35. Daar deed onze keeper een tactisch overbodige sprong naar de bal. Waarbij hij zijn volle gewicht, in drie noppen geconcentreerd, mijn wreef indreef. Brak zo mijn rechtervoet. Die prompt aan zijn steunpunt functie begon te verzaken. En voordat de supporters me van tijdroof zouden kunnen verdenken, zwol mijn voet empathisch snel op. Gestut, met verbeten grimas, kon ik het veld verlaten. Daarnaast werd door de kine beslist: met spoed behandelen. Zonder er verder gras over te laten groeien, werd ik door de hulptrainer naar het hospitaal gebracht. Daar zou de arts op spoed de heersende mening bijtreden, “onmiddellijk opereren!”.

Nu een half jaar later heb ik nog steeds pijn als ik op de voet wil steunen.

Of ik de naam misschien nog wist, van de specialist, die deze operatie bij me uitvoerde? Inderdaad dat wist ik nog wel, namelijk A. Clement, dat is toch een gerenommeerde naam?

“Dat is inderdaad zo en terecht.”, bevestigde Dokter An, ”In dit land is er geen betere chirurg voor de hand".

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Met spoed behandelen"

Geschreven door Eggerik Dockx . Geplaatst in Cursiefje.
20.07.20
Grammatica & Spelling:
Voldoende
 • Lezenswaardig:
  30%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Lieven Vandekerckhove 20.07.20
  Misschien de tekst eens herlezen vlak voor het publiceren, want er staan nogal wat fouten in (de 'betrokkenen' actie, 'kan ik op mijn voet (...) niet op staan', foutief gebruik van leestekens).
  • Eggerik Dockx 20.07.20
   Dankjewel, was er duidelijk met mijn gedachten niet bij. Schade beperkt.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !