1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

MET OPGEHEVEN MIDDELVINGER

Publicatie op : 30-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

MET OPGEHEVEN MIDDELVINGER

321 Hits.

De straat overstekend zie ik een ongeluk gebeuren. Om 1.5 meter afstand te houden, wijkt een man uit voor een hem tegemoetkomende vrouw op de stoep. Hij wijkt uit door op de straat te springen. Helaas reed daar net een auto die de man weer ontwijkt en zich vouwt rond een lantaarnpaal.

In no time vormt zich een haag van nieuwsgierigen, al dan niet sensatie belust, nabij het ongeluk. Er voorbijlopend zie ik achter het stuur een man zitten. Een psycholoog die ik ken. Ik werd eens door hem behandeld omdat ik een dood's fobie heb. Na drie uur heen en weer gekeuvel trok hij, herinner ik mij, een pracht van conclusie:

'Dood is ook maar een manier van kijken,' was zijn diagnose toen. 

Dat blijkt maar ten dele waar als hij even later  met zijn linkeroog bungelend uit zijn kas, uit zijn auto wordt gezaagd.

Verder lopend vang ik flarden van gesprekken op uit het nieuwsgierige publiek. Een vrouw tegen een andere vrouw: 'O my God, ik ken die man goed, dat was mijn psycholoog! Henk-Jan heet hij.'

'Nou meid, je hoeft niet naar de begrafenis in deze Coronatijd. Vervelend. Toch?', reageert de ander, die ik herken als een enorm kutwijf die bij de Gemeente werkt. 'Zeker jammer,' zegt de eerste vrouw want ik ging met hem naar bed. 'Echt waar? Nou, smaken verschillen, ik zou nooit met zo'n engerd naar bed willen hahah.'

Ik zei al, ik ken dat wijf van de Gemeente. Ik was daar laatst aan de balie met de vraag of de Gemeente mijn oude WC pot wilden ophalen, omdat ik net een nieuwe had gekocht. Het kutwijf stond achter de balie. Haar reactie was: 'Nee meneer! Zelf doen!! Dag meneer!! Waarna ze zich omdraaide en wegliep. Alleen de middelvinger ontbrak nog.

Dus nu doe ik een stap terug, tik haar op haar schouder ondanks de 1.5 meter en zeg:'Ik zou liever een vuurzee inlopen dan jou verplicht te moeten neuken. Dag mevrouw!' En ik loop weg, met opgeheven middelvinger. 

Sorry voor de tik op haar schouder. Ik maak wel 390 euro over naar het Rode Kruis..

 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

03.09.20
Feedback:
Echt absurd grappig, love it !
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
30.08.20
Feedback:
Hahaha, zeer goed deze!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1063
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1046
Lezen?
Column
Over gelijkheid zou je niet eens moeten hoeven nadenken
702
Lezen?