Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 337

MET OPGEHEVEN MIDDELVINGER

De straat overstekend zie ik een ongeluk gebeuren. Om 1.5 meter afstand te houden, wijkt een man uit voor een hem tegemoetkomende vrouw op de stoep. Hij wijkt uit door op de straat te springen. Helaas reed daar net een auto die de man weer ontwijkt en zich vouwt rond een lantaarnpaal.

In no time vormt zich een haag van nieuwsgierigen, al dan niet sensatie belust, nabij het ongeluk. Er voorbijlopend zie ik achter het stuur een man zitten. Een psycholoog die ik ken. Ik werd eens door hem behandeld omdat ik een dood's fobie heb. Na drie uur heen en weer gekeuvel trok hij, herinner ik mij, een pracht van conclusie:

'Dood is ook maar een manier van kijken,' was zijn diagnose toen. 

Dat blijkt maar ten dele waar als hij even later  met zijn linkeroog bungelend uit zijn kas, uit zijn auto wordt gezaagd.

Verder lopend vang ik flarden van gesprekken op uit het nieuwsgierige publiek. Een vrouw tegen een andere vrouw: 'O my God, ik ken die man goed, dat was mijn psycholoog! Henk-Jan heet hij.'

'Nou meid, je hoeft niet naar de begrafenis in deze Coronatijd. Vervelend. Toch?', reageert de ander, die ik herken als een enorm kutwijf die bij de Gemeente werkt. 'Zeker jammer,' zegt de eerste vrouw want ik ging met hem naar bed. 'Echt waar? Nou, smaken verschillen, ik zou nooit met zo'n engerd naar bed willen hahah.'

Ik zei al, ik ken dat wijf van de Gemeente. Ik was daar laatst aan de balie met de vraag of de Gemeente mijn oude WC pot wilden ophalen, omdat ik net een nieuwe had gekocht. Het kutwijf stond achter de balie. Haar reactie was: 'Nee meneer! Zelf doen!! Dag meneer!! Waarna ze zich omdraaide en wegliep. Alleen de middelvinger ontbrak nog.

Dus nu doe ik een stap terug, tik haar op haar schouder ondanks de 1.5 meter en zeg:'Ik zou liever een vuurzee inlopen dan jou verplicht te moeten neuken. Dag mevrouw!' En ik loop weg, met opgeheven middelvinger. 

Sorry voor de tik op haar schouder. Ik maak wel 390 euro over naar het Rode Kruis..

 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Paco Painter
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 108
Publicatie op .
Tags: Cursiefje

Geef een waardering voor: "MET OPGEHEVEN MIDDELVINGER"

Geschreven door Paco Painter . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
03.09.20
Feedback:
Echt absurd grappig, love it !
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  100%
 • Passend in deze rubriek:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
30.08.20
Feedback:
Hahaha, zeer goed deze!
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  100%
 • Passend in deze rubriek:
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...