Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

267 Hits

Publicatie op:
MET OPGEHEVEN MIDDELVINGER

De straat overstekend zie ik een ongeluk gebeuren. Om 1.5 meter afstand te houden, wijkt een man uit voor een hem tegemoetkomende vrouw op de stoep. Hij wijkt uit door op de straat te springen. Helaas reed daar net een auto die de man weer ontwijkt en zich vouwt rond een lantaarnpaal.

In no time vormt zich een haag van nieuwsgierigen, al dan niet sensatie belust, nabij het ongeluk. Er voorbijlopend zie ik achter het stuur een man zitten. Een psycholoog die ik ken. Ik werd eens door hem behandeld omdat ik een dood's fobie heb. Na drie uur heen en weer gekeuvel trok hij, herinner ik mij, een pracht van conclusie:

'Dood is ook maar een manier van kijken,' was zijn diagnose toen. 

Dat blijkt maar ten dele waar als hij even later  met zijn linkeroog bungelend uit zijn kas, uit zijn auto wordt gezaagd.

Verder lopend vang ik flarden van gesprekken op uit het nieuwsgierige publiek. Een vrouw tegen een andere vrouw: 'O my God, ik ken die man goed, dat was mijn psycholoog! Henk-Jan heet hij.'

'Nou meid, je hoeft niet naar de begrafenis in deze Coronatijd. Vervelend. Toch?', reageert de ander, die ik herken als een enorm kutwijf die bij de Gemeente werkt. 'Zeker jammer,' zegt de eerste vrouw want ik ging met hem naar bed. 'Echt waar? Nou, smaken verschillen, ik zou nooit met zo'n engerd naar bed willen hahah.'

Ik zei al, ik ken dat wijf van de Gemeente. Ik was daar laatst aan de balie met de vraag of de Gemeente mijn oude WC pot wilden ophalen, omdat ik net een nieuwe had gekocht. Het kutwijf stond achter de balie. Haar reactie was: 'Nee meneer! Zelf doen!! Dag meneer!! Waarna ze zich omdraaide en wegliep. Alleen de middelvinger ontbrak nog.

Dus nu doe ik een stap terug, tik haar op haar schouder ondanks de 1.5 meter en zeg:'Ik zou liever een vuurzee inlopen dan jou verplicht te moeten neuken. Dag mevrouw!' En ik loop weg, met opgeheven middelvinger. 

Sorry voor de tik op haar schouder. Ik maak wel 390 euro over naar het Rode Kruis..

 


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "MET OPGEHEVEN MIDDELVINGER"

© Paco Painter
03.09.20
Feedback:
Echt absurd grappig, love it !
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
30.08.20
Feedback:
Hahaha, zeer goed deze!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: