Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

50 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Meepraten
Ondanks dat ik niet in de directe doelgroep val, behoor ik (net als velen van jullie) tot de diehard 'Oogappels-fans.' Want ff serieus mensen, wat een GEWELDIGE serie is dat zeg. Over opvoeding. En ik ben geen moeder, geen oma, geen puber, geen Merel. Inmiddels wel overtuigd dat elke vrouw een stukje Merel in zich heeft. Kijk maar es goed, wat een ongemakkelijk, schurend, confronterend prachtmens. 
 
In 'real life' kan ik als overtuigd kinderloze nooit echt meepraten over de stress van pubers opvoeden of gedeeld ouderschap. Hoeft ook niet. Mensen die over alles menen te moeten meepraten zijn namelijk vervelend. Zie bepaalde BN'ers in talkshows en bepaalde personages op verjaardagsfeestjes (zo niet gemist het afgelopen anderhalf jaar!).
 
Een vriendin met twee levendige kleintjes praat me wel eens bij, over haar doorwaakte nachten. Dan moet het ene schatteboutje plassen, dan weer de ander aan de borst. Rustig doorslapen is er voor haar niet meer bij. Respect en blij dat mij dat bespaard blijft.
 
Hoewel? Over gebroken nachten kan ik inmiddels een aardig mondje meepraten. Sinds de nachtelijke zweetaanvallen. Een stuk minder erg dan brullend kroost aan m'n bed en gelukkig hoeft er niemand aan de borst. Getsiederrie, hou op zeg. Nee, ik word gewekt door korte, hevige hittegolven, die zich meerder keren per nacht melden. Is van tijdelijke aard, heb ik begrepen. Merel deed er volgens mij maar twee afleveringen over, dus...

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Meepraten"

© Tryntsje van der Meer
28.05.21
Feedback:
Vlot geschreven, leuk einde ook en ja hoor bij bijna iedereen stopt het na een tijdje, bij sommigen wel maar na een jaar of 10 😁.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Tryntsje van der Meer 06.06.21
    Thanx;) Had ik idd begrepen, dat het nog wel even kan duren.. ach, er zijn ergere dingen..;)
28.05.21
Feedback:
Leuk geschreven!
En ben ook een fan van 'Oogappels'
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig