1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Meepraten

Publicatie op : 28-05-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Meepraten

163 Hits.
Ondanks dat ik niet in de directe doelgroep val, behoor ik (net als velen van jullie) tot de diehard 'Oogappels-fans.' Want ff serieus mensen, wat een GEWELDIGE serie is dat zeg. Over opvoeding. En ik ben geen moeder, geen oma, geen puber, geen Merel. Inmiddels wel overtuigd dat elke vrouw een stukje Merel in zich heeft. Kijk maar es goed, wat een ongemakkelijk, schurend, confronterend prachtmens. 
 
In 'real life' kan ik als overtuigd kinderloze nooit echt meepraten over de stress van pubers opvoeden of gedeeld ouderschap. Hoeft ook niet. Mensen die over alles menen te moeten meepraten zijn namelijk vervelend. Zie bepaalde BN'ers in talkshows en bepaalde personages op verjaardagsfeestjes (zo niet gemist het afgelopen anderhalf jaar!).
 
Een vriendin met twee levendige kleintjes praat me wel eens bij, over haar doorwaakte nachten. Dan moet het ene schatteboutje plassen, dan weer de ander aan de borst. Rustig doorslapen is er voor haar niet meer bij. Respect en blij dat mij dat bespaard blijft.
 
Hoewel? Over gebroken nachten kan ik inmiddels een aardig mondje meepraten. Sinds de nachtelijke zweetaanvallen. Een stuk minder erg dan brullend kroost aan m'n bed en gelukkig hoeft er niemand aan de borst. Getsiederrie, hou op zeg. Nee, ik word gewekt door korte, hevige hittegolven, die zich meerder keren per nacht melden. Is van tijdelijke aard, heb ik begrepen. Merel deed er volgens mij maar twee afleveringen over, dus...

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.05.21
Feedback:
Vlot geschreven, leuk einde ook en ja hoor bij bijna iedereen stopt het na een tijdje, bij sommigen wel maar na een jaar of 10 😁.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Tryntsje van der Meer 06.06.21
  Thanx;) Had ik idd begrepen, dat het nog wel even kan duren.. ach, er zijn ergere dingen..;)
28.05.21
Feedback:
Leuk geschreven!
En ben ook een fan van 'Oogappels'
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
883
Lezen?
Column
Kutwerk
840
Lezen?
Column
Misofonie
808
Lezen?
Column
Regelmiep
652
Lezen?
Column
RUZIE
640
Lezen?