1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Meeloper

Publicatie op : 03-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Meeloper

184 Hits.
Goed, onlangs kreeg ik de sticker 'rechtse meeloper' opgeplakt. Zo'n kwalificatie zegt doorgaans meer over de boodschapper dan over de getroffene, maar toch. Het doet iets met je. Die rechtse meeloper is sindsdien geen moment van mijn zijde geweken.
 
Hij herinnert me aan pakweg een kwart eeuw geleden. Toen ik op woeste soldatenkistjes rond sjokte in verbitterd linkse kringen waar zelfs het aannemen van een betaalde baan als extreemm rechts werd bestempeld. 'Dan werk je actief mee aan het kapitalisme, weet je', aldus mijn blowende soortgenoten cq fulltime gezelligheidsdrinkers. 
 
Hoewel, gezellig... we vulden onze kantoordagen voornamelijk met anti pleidooien. Anti regering, anti materialisme, anti computer, anti auto's, anti alles wat succesvoller en/of gelukkiger was dan wijzelf, kortom anti iedereen. Er hing er zelfs eentje tussen die een ANTI tatoeage op z'n schouder had. ANTI, alleen dat woord in gebroken zwart, met daar iets van prikkeldraad omheen. 
 
Met de kennis van nu geen ideaal uitgangspunt voor een vervuld en vreedzaam leven, maar ik deed m'n best net zo boos te blijven als de rest. Fanatiek meebrullen met razend kwaaie muziek hielp. Ken je de band 'Rage against the machine' nog? Met die schuimbekkende zanger. Nou, zo boos dus. Erg vermoeiend allemaal.
 
Maar nog altijd minder vermoeiend dan eindelijk eens uitzoeken wat wél wilden met ons leven. De geuzennaam 'linkse loosers' die ons vanuit een glimmende BMW ooit werd toegebrald voerden we met verve. We moesten toch ergens trots op zijn. En verder moesten we om de vier weken dat briefje op tijd bij de uitkerende instantie zien te krijgen. Iets om de wekker voor te zetten, want die verdovingsmiddelen waren niet bepaald gratis. Ik bedoel maar.
 
Niemand sprak het uit, maar natuurlijk waren we jaloers op de ' rechtse rakkers' (lees: succesvollere generatiegenoten). Niet op hun geld of hun aangeharkte levens, maar op het feit dat zij wél een doel in hun leven hadden.
 
Volgens iemand ben ik nu dus 'één van hen', heb ik toch maar mooi bereikt ;)
 
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.03.21
Feedback:
Ik vind jouw schrijfstijl aantrekkelijk. Herkenbaar verhaal. Gelukkig heb ik zelf nooit in links of rechts gedacht. Ik volg altijd mijn gevoel
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.03.21
Feedback:
J, zo gaat dat. Ik heb mei 68 meegemaakt aan de universiteit, en sommige van de linkse rakkers zie ik nu elke dag in maatpak lopen. Anderzijds zegt het spreekwoord ook dat alleen de domme nooit van mening verandert.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
883
Lezen?
Column
Kutwerk
840
Lezen?
Column
Misofonie
808
Lezen?
Column
Regelmiep
652
Lezen?
Column
RUZIE
640
Lezen?