Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Mag niet !

Mag niet !

Je weet dat het niet mag! Waarom doe je het dan? Ze springt van het aanrecht, gaat naar haar eetbak en doet alsof haar neus bloedt. Er is volgens haar niets gebeurd. Ik praat tegen de muren. Genderneutraal trekken we door, ook voor dieren, want ik spreek in de vrouwelijke vorm als ik het over mijn kater heb. Ze weet het nochtans maar altegoed als ik nog maar..uh!...zeg. Ze kijkt niet op en twijfelt of ze zou luisteren of niet. Zoals het een echte rijpere, vrijgezellige vrouw betaamt, spreken we dikwijls tegen ons huisdier. Al is het alleen maar om onze eigen woorden luidop te horen zodat ze ons aan het denken zetten. Hoe komt het toch dat iets wat niet mag, zo verleidelijk kan zijn om het toch te doen? Zowel bij mens als dier zo blijkt.
Omdat we er graag de randjes aflopen misschien? Vroeger nog meer dan nu. Momenteel gaat het allemaal iets rustiger. Leven en laten leven. Laat de wereld maar gek worden, we doen het op onze eigen manier. We volgen onze eigen koers, omdat we wellicht denken dat dat het beste is. Meelopers heb je altijd, revolutionairen ook. Ieder zijn goesting. En hoe meer regeltjes, ondertussen veel meer dan de 10 geboden, hoe uitdagender. Maar op het aanrecht springen is echt een no go!

© A Waegeman op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.