Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 414
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Machtsvertoon van een laptop

Tags: Cursiefje

Ze weet het niet, maar ik heb mijn eigenares volledig onder controle. Ze begint en eindigt de dag met mij. Zonder mij kan ze haar woorden niet kwijt in tekst, haar foto's niet overzetten noch bewerken, heeft ze geen internet. Als ze mij niet had, moet ze het zonder haar eigen bij-wereldje stellen. Zonder mij heeft ze niets aan haar externe opslag met alles wat ze wil bewaren voor "later". Ha, wat een macht!

Ik weet, ik kan haar tot razernij drijven als ik weer eens weiger mee te werken. Waarom zou ik? Hoe wil zij nu weten hoe ik te werk ga? Zij kan niet in mijn brein kijken en als ze dat wel zou doen werd ze er niet veel wijzer van. Ik kan haar verstaan en lezen als een boek. Als je hoort hoe ze soms tegen mij tekeer gaat! Ik voel precies aan wanneer ze het kookpunt bereikt. Bijvoorbeeld als ze bezig is en ik aangeef, dat er een update voor haar klaar staat. Dat is soms echt noodzakelijk, tenslotte moet ik als apparatuur wel bijgehouden en vooral onderhouden worden. Maar nee, zij is eigenwijs en stelt altijd alles uit, schuift de datering waarop het moet gebeuren gewoon weer op. Hoe kan ik nu helemaal up-to-date zijn en naar behoren functioneren als zij op alle fronten dwarsligt?
Als ze niet gauw die beveiligingsupdate uitvoert dan houd ik er helemaal mee op. Zal zij even raar staan te kijken.  
(oorspronkelijk verschenen als "Houd je updates up-to-date" voor #MicroDate 250 woordenverhaal bij Sweek, februari 2019)

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Machtsvertoon van een laptop"

Geschreven door Edith E . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !