Voor schrijvers, door schrijvers
519 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

407 Hits

Publicatie op:
Luxe illusie
Een toastje met camembert of brie, wijntje erbij, een bescheiden muziekje op de achtergrond.
Hij is een echte levensgenieter, houdt van lekker eenvoudig eten, dat hem nèt even dat gevoel van luxe geeft. Soms heeft hij dat nodig. Luxe. Vanuit zijn luie stoel genieten van een spectaculaire zonsondergang door de open serredeuren, de rust van de avond over zich heen laten komen. Los zijn van alle dagelijkse zorgen die hem de nodige hartaanvallen hadden bezorgd.

“Albert! Wat zit je nou weer voor je uit te staren? Zeg, als je toch niets te doen hebt, breng dan de GFT even weg.”

Annie moet het weer bederven! Geërgerd keert hij zich van het raam af, waar de grauwe huizen van de overkant hem aangrijnzen. Hij staat op en loopt naar de keuken waar hij zijn glas melk omspoelt en trekt zuchtend de zak met afval uit de houder. Weer een illusie minder.


(Oorspronkelijk 150-woorden verhaal gepubliceerd 17-08-2019 op microverhalen.nl)

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Luxe illusie"