1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  530 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 07-04-2021

Hits: 158

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Luchtkasteel

Aangepast: 07-04-2021

Aan tafel spelen we het spel 'Twee waarheden, één leugen’. Ik begin: "Ik heb ooit gedate met een hardrocker, ik heb ooit gedate met een Aziaat en ik heb ooit gedate met iemand die in een echt kasteel woonde." De kinderen peinzen hardop. "Dat van die Aziaat zou natuurlijk makkelijk waar kunnen zijn", overleggen ze. En blijkbaar kunnen ze zich hun moeder in haar jonge jaren ook best voorstellen met een hardrocker. 

"Dat van het kasteel", concludeert mijn dochter uiteindelijk vol overtuiging. "Dát is de leugen. Dat kán gewoon niet waar zijn." Ze valt bijna van haar stoel als ik haar vertel dat dat toch echt de waarheid is. "Wat?! Een echt kasteel? Heb je dan gedate met een prins of zo?!", roept ze uit. Ik glimlach en zucht. "Ja, zoiets…" En denk bij mezelf: Het was in ieder geval net een sprookje. Misschien wel een luchtkasteel. 

 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

07.04.21
Feedback:
Prachtig verhaal. Je laatste zin legt de kers op de taart.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.04.21
Feedback:
Erg leuk verhaal, echt of niet echt.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Romy Bezemer 07.04.21
  Dank je wel. En 100% waar. :) Mijn jeugdliefde woonde destijds met zijn ouders en zusje in een appartement in een kasteel.
07.04.21
Feedback:
Met plezier gelezen.
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Ik droom je
493
Lezen?
Niet té braaf
358
Lezen?
Trauma
330
Lezen?