Voor schrijvers, door schrijvers
503 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

52 Hits

Publicatie op:
Luchtkasteel

Aan tafel spelen we het spel 'Twee waarheden, één leugen’. Ik begin: "Ik heb ooit gedate met een hardrocker, ik heb ooit gedate met een Aziaat en ik heb ooit gedate met iemand die in een echt kasteel woonde." De kinderen peinzen hardop. "Dat van die Aziaat zou natuurlijk makkelijk waar kunnen zijn", overleggen ze. En blijkbaar kunnen ze zich hun moeder in haar jonge jaren ook best voorstellen met een hardrocker. 

"Dat van het kasteel", concludeert mijn dochter uiteindelijk vol overtuiging. "Dát is de leugen. Dat kán gewoon niet waar zijn." Ze valt bijna van haar stoel als ik haar vertel dat dat toch echt de waarheid is. "Wat?! Een echt kasteel? Heb je dan gedate met een prins of zo?!", roept ze uit. Ik glimlach en zucht. "Ja, zoiets…" En denk bij mezelf: Het was in ieder geval net een sprookje. Misschien wel een luchtkasteel. 

 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Luchtkasteel"

07.04.21
Feedback schrijfkwaliteit
Prachtig verhaal. Je laatste zin legt de kers op de taart.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Toine (403) Lieven Vandekerckhove 24-04-2020

    Als het winterde, droeg hij zwarte rubberen overschoenen, en daar keken wij naar. Omdat het overjaars was, iets waarmee niet alleen de rekels van onze leeftijd maar ook de grote mensen  nog zelden...

    Lees meer: Toine