Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Lucas

Ik scan de overlijdensberichten en mijn blik stokt. Alweer is een oude bekende uit de tijd gekomen.
Over de jaren passeren talloze namen de revue, waarvan slechts enkele houvast vinden in het geheugen. Lucas is daar een van. Hij was als speler verbonden aan Toneelvereniging ‘Eensgezindheid’ uit Overdinkel en heeft als invaller de bevriende club uit Lonneker enkele keren uit de brand geholpen. In het archief vind ik zijn naam bij ‘Opa Apestaartje Punt NL’ (2004) en ‘Op’n Trad’ (2005).
Meer dan de prima acteerprestaties, herinner ik me zijn persoonlijkheid: innemend, behulpzaam en markant in bescheidenheid. Een fijn mens.
© Robert Beernink op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
21.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een warm, beknopt eerbetoon.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een warm, beknopt eerbetoon.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig