Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Lieve I.,

Deze brief is voor jou. Om je te laten inzien dat je echt wat liever mag zijn voor jezelf.
Je werkt zo hard, probeert alle ballen in de lucht te houden terwijl je alle obstakels en drempels die op je pad komen vol overtuiging neemt. Soms angstig maar altijd met opgeheven hoofd. 
Het is bijzonder dat je jezelf zo’n twijfelaar vind terwijl mensen je omschrijven als iemand die heel goed weet wat ze wil. Volgens mij weet je ook heel goed wat je wil. Je bent veel sterker dan je denkt.

Je zet je kinderen op de eerste plek en toch voel je jezelf altijd tekort schieten. Misschien als je jezelf minder zou spiegelen aan anderen, zou je zien wat voor een geweldige moeder je bent. Ja, je werkt fulltime maar je bent wel altijd thuis. Ja, het is soms haasten want in jouw werk horen ad hoc en spoedgevallen er nu eenmaal bij. Aan het einde van de dag liggen ze toch met volle magen en schoon gewassen in hun warme bed, met altijd een dikke knuffel en een aai over hun bol. Je bied ze een thuis en laat ze zien wat onvoorwaardelijke liefde is. Ze krijgen niets mee van je zorgen en je tranen, die zijn voor ‘na 22:00 uur’ zeg je altijd. Je bent altijd positief, moedigt ze aan. Heb wat compassie met jezelf, want die andere moeders doen ook maar wat. Het hoeft niet allemaal perfect, goed is ook goed genoeg.

Waar je het meest mee worstelt, zijn je gevoelens en je ratio. De ellenlange dialogen tussen hart en hoofd. Ik hoor wat je zegt; dat het gedoemd was om te mislukken, dat het met hem moest stoppen omdat het je uiteindelijk steeds maar weer verdriet gaf en aan jezelf deed twijfelen. Maar verdorie, gevoelens laten zich niet sturen! Ook jij bent een mens, mist warmte en bij tijd en wijle een arm om je heen. Het is geen falen om dit toe te geven, dat maakt je menselijk… je hebt je kwetsbaar opgesteld terwijl je door de liefde al zo teleurgesteld bent geraakt. Dat is zo moedig!
Geef jezelf de tijd om je hart te laten helen, laat die worsteling tussen hoofd en hart los. Het zal je zoveel rust geven. Je mag er alle tijd voor nemen die je nodig denkt te hebben. Wat anderen daar van vinden is hun zaak. Verdriet hebben om wat was of liever, wat had kunnen zijn, daar staat geen tijdsduur op.
Mettertijd hoop ik dat je je tijd met hem als een hele mooie ervaring kunt zien. Je hebt weer van de liefde geproefd, vlinders in je buik gevoeld, iemand in je hart toegelaten… Je hart, het doet het nog. Dit kun je opnieuw gaan voelen, bij een volgende man, die wel voor je gaat. Want dat verdien jij! 
Heb compassie voor jezelf.


Kijk naar afgelopen jaar, je hebt zoveel voor je kiezen gekregen en toch sta je er, nog steeds. Soms wankelend, vaker standvastig en daadkrachtig. Met je mooiste glimlach en die sprankelende blauwe ogen. Mooi, in al je kracht! Het leven lacht je toe, je bent nog maar halverwege. Ga er voor!


Liefs,
Ik

© Inge Dudink op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
18.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
18.11.21
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig