Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

416 Hits

Publicatie op:
lezen

We zijn onderweg met de auto naar opa en oma. Je kent het wel. Druilerig weer. Een lamme zondagochtend en bedenken dat we al even niet op de koffie zijn geweest. Zowel Kyran als Tara zijn blij met het vooruitzicht van veel snoep en koek en met name veeeel aandacht. Wij zijn blij met de gedachten even rustig in een stoel te kunnen zitten en gewoon te babbelen over van alles wat er maar ter sprake komt. Niets bezighouden, geen lego, poppen, knutselen of vriendjes over de vloer. Gewoon lekker koffie drinken en volwassen praat. Kyran is inmiddels acht en leest een behoorlijk eind weg, Tara daarentegen heeft wat moeite met haar concentratie dus ook met het alfabet. Ze doet haar best en met haar bijna 7 jaar leest ze ons alle borden voor die ze tegenkomt. Haar broer is voor de verandering haar grote hulp hierbij. Het is echt wel eens anders, geloof me. Enfin, we zijn al een behoorlijk eind op weg en de rust in de auto wordt eigenlijk alleen maar verstoord door het zo nu en dan opsommen van plaatsnamen. Dit inclusief de verbeteringen van mijn zoon.

Dan plots ziet Tara een reclamebord. Ze probeert het te lezen. “Ba, bab. Kyran wat staat er op dat bord”. Zijn antwoord “Babydump”. Mijn dochter zet het spontaan op een krijsen. Ik snap er niets van. “Wat is er”. Ze huilt door. “Tara! Wat”!

Het hoge woord komt eruit.

Babydump! Ze dumpen daar baby’s! Mensen mogen daar hun baby’s weggooien!!


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "lezen"

04.03.20
Feedback:
Schattig!
  • Schrijfkwaliteit
    4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig