1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  530 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 31-01-2021

Hits: 236

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Laura

Aangepast: 31-01-2021

Vorige week werd ze opgenomen op de open afdeling hoewel ze allang geen patiënt meer was van de GGZ. Laura! Een paar weken geleden stond ze om half acht in de ochtend op de stoep. Ze kwam koffiedrinken zei ze. Ik zag dat ze afgevallen was en er nogal bleek uitzag. Tot mijn verbazing haalde ze een flesje drank uit haar tas en wilde dit in de koffie doen. ‘Ja ik ben een beetje gestrest zei ze.’, en ze stak een sigaret op. Joost had me wakker gemaakt en ik had mijn pyjama aan. ‘Zullen we Frans praten?’ vroeg ze opeens ‘want jezus wat is het moeilijk om een normaal gesprek met jou aan te gaan Ingrid.’. Je kijkt me de hele tijd wazig aan en ik vraag me vaak waf wat je denkt. Waarom heb jij het zo moeilijk overdag. ‘Dat kan ik niet rijmen want ’s avonds kom je veel helderder over en kan ik wél met je praten.’ En toen een blik naar Léon. ‘En als je dorst hebt hoeft Joost dat toch niet in te schenken?’  ‘Je houdt van muziek nou ik ook?’ Ik heb de hele nacht aan je moeten denken Ingrid maar je wilt het werkelijk nergens over hebben en je zou je interesse in de wereld wel kunnen verruimen.’  Ik had nog niets gezegd en keek alleen maar naar die pratende mond. Die wordt vanzelf wel weer stil, dacht ik nog. ‘Ja graag Joost nog meer koffie.’  ‘Ik zou toch langskomen Ingrid nu dat doe ik bij deze.’ ‘Ja maar niet om half acht ’s ochtends, sprak ik snel. ’En slaap je wel een beetje Laura?’ Ze stak opnieuw een sigaret op. ‘Ik zei al dat ik gestrest ben en waarom weet ik niet precies, ik zou eigenlijk wel weer willen gaan werken of studeren. Jij toch ook?’ ‘Ja ik ook, maar ook aan mezelf werken Lau, door de Corona zit het werken bij vluchtelingenwerk er nog niet in.’ Ze keek mijmerend. Ik zou best iets in de kunst willen gaan doen want zoals je weet teken ik erg graag en best goed. Ga eens bellen met het UWV of ze me kunnen helpen. Een goed plan vond ik dat. Ik pakte haar doosje sigaretten en pakte er eentje. ‘Hoeveel kost dat nu?’ vroeg ik haar. ‘Een tientje?’ ‘Ach Ingrid ik ben een gelegenheidsroker en het zou best kunnen zijn dat ik er weer mee stop maar nu heb ik te veel onrust in mijn hoofd.’ ‘Is er nog koffie?’ ‘Wij willen eigenlijk met de dag gaan beginnen,’ antwoordde ik haar. Misschien verder in de week? ‘Ok als je me weg wilt hebben dan ga ik maar. Ze stond op en pakte haar jas. Joost bedankt voor de koffie, ik ga.’ En dat was meteen het laatste wat ik van haar heb gehoord. Donderdag ging de telefoon. ‘Ja Joost met Laura, ik ben opgenomen, ja in Amstelmere en is het nog een beetje uit te houden met Ingrid?’ Het zat haar kennelijk allemaal heel hoog. Ik heb haar gisteren een kaart gestuurd met de beste wensen. Bij Marin mag ik ook niet meer op bezoek komen. Mijn voornemen voor dit jaar is duidelijk. Alleen lieve mensen krijgen voorrang!

Amstelveen, 31 januari 2021

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

03.02.21
Feedback:
Hm, ik voel een gespannen sfeer en een zekere gelatenheid vanuit de ik persoon. Ongemakkelijk en je kunt er niks aan veranderen, zoiets.. Vraagje: Is het onderdeel van een langer verhaal?
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 04.02.21
  nee het is een mijmering Tryntje, vanwaar die lage score voor de grammatica en de spelling? Dank je wel!
 • Tryntsje van der Meer 07.02.21
  Hey Ingrid. Bij nader inzien zou ik eerlijk gezegd niet weten wat er mis is met de grammatica. Misschien hier en daar een komaatje, maar niks storends ofzo. Zeer prima leesbaar ;)

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Watermark@ the hours
704
Lezen?
Column
Zoute drop
703
Lezen?
Belle de jour
678
Lezen?