SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Latijn

Publicatie: | Robert Beernink
Vogels vliegen af en aan naar de pindakaaspotten, zaadstrengen en vetballen in zijn tuin. Hij staat achter een slaapkamerraam en, ik kan het eerst niet geloven, houdt een buks in de aanslag terwijl hij de gevederde gasten van zijn copieuze voedselbank observeert.
‘Wat doe je?’ roep ik.
‘Het is vandaag nationale tuinvogeltelling.’
‘Waarom die buks?’
‘Het eten is alleen voor Parus major, Passer domesticus en Turdus merula en niet … Wegwezen, jij invasieve uitvreter!’
‘Tegen wie heb je het?’
‘Die Garrulus glandarius. Stil nu!’ Hij richt op de Vlaamse gaai.
‘Waar jaag je mee? Bismut?’
‘Nee, lucht.’
Waarvan akte.
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.