Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

310 Hits

Publicatie op:
Lachen is gezond
Ruim twintig drukke kinderen verplicht opgesloten in een klaslokaal.

Schuifelende voeten en wiebelende billen. Een kuchje hier, een fluistertje daar. “Het is best een moeilijke klas, je moet wel streng met ze zijn” onderwees de strenge meester mij.

De eerste dagen van mijn stage mocht ik alleen achterin de klas zitten en toekijken. En toen kwam de dag dat ik voor het eerst les mocht geven.

Ik voelde de spanning toen ik na het speelkwartier naar voren liep om achter het bureau van de meester te gaan zitten. Er was iets, ze voerden iets in hun schild. Maar wat? Zacht gegiegel, grote ogen, tanden op de lippen van de spanning...

Ik trok de stoel naar achteren en ging zitten, terwijl ik de deugnieten goed in het oog hield.

Péééééééééééép!

Een gigantische scheet!

De klas blerde tot de tranen over hun wangen liepen. Maar al heel snel werden ze angstig stil. Hoe zou ik reageren op het scheetkussen? Zou ik net zo streng zijn als de meester?

Even was ik ook stil, van verbazing. En toen...

Toen gierde ik het uit en ook de klas begon opnieuw.

Na samen heerlijk te hebben gelachen kon ik mijn les beginnen. Het werd een geweldig stage en orde houden kostte me in deze klas geen enkele moeite.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Lachen is gezond"

© Janneke De Leeuw van Weenen
21.07.20
  • Schrijfkwaliteit
    3.5/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
19.07.20
Feedback:
Laten zien dat je gevoel voor humor hebt, werpt duidelijk z'n vruchten af.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig