1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Lachen is gezond

Publicatie op : 14-07-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Lachen is gezond

427 Hits.
Ruim twintig drukke kinderen verplicht opgesloten in een klaslokaal.

Schuifelende voeten en wiebelende billen. Een kuchje hier, een fluistertje daar. “Het is best een moeilijke klas, je moet wel streng met ze zijn” onderwees de strenge meester mij.

De eerste dagen van mijn stage mocht ik alleen achterin de klas zitten en toekijken. En toen kwam de dag dat ik voor het eerst les mocht geven.

Ik voelde de spanning toen ik na het speelkwartier naar voren liep om achter het bureau van de meester te gaan zitten. Er was iets, ze voerden iets in hun schild. Maar wat? Zacht gegiegel, grote ogen, tanden op de lippen van de spanning...

Ik trok de stoel naar achteren en ging zitten, terwijl ik de deugnieten goed in het oog hield.

Péééééééééééép!

Een gigantische scheet!

De klas blerde tot de tranen over hun wangen liepen. Maar al heel snel werden ze angstig stil. Hoe zou ik reageren op het scheetkussen? Zou ik net zo streng zijn als de meester?

Even was ik ook stil, van verbazing. En toen...

Toen gierde ik het uit en ook de klas begon opnieuw.

Na samen heerlijk te hebben gelachen kon ik mijn les beginnen. Het werd een geweldig stage en orde houden kostte me in deze klas geen enkele moeite.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.07.20
Feedback:
Laten zien dat je gevoel voor humor hebt, werpt duidelijk z'n vruchten af.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Saai
732
Lezen?
55 woordenverhaal
Oma
466
Lezen?
Verdwenen verjaardag
457
Lezen?