1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Laatste halte

Publicatie op: 06-08-20

Nicole Schilder

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Laatste halte

408 Hits.
Mijn nieuwe senioren huurflat op de begane grond is gereed om bewoond te worden. Kosten noch moeite zijn gespaard om de woning zo comfortabel mogelijk in te richten. 
Al mijn spaargeld is op, maar het resultaat mag er zijn.
Gelukkig waren er weinig gegadigden voor dit allerliefste huisje. Daarom greep ik mijn kans en accepteerde het met groot genoegen.
Eindelijk woon ik nu wat rustiger in een aangenaam dorpje. Wat een verademing  na jarenlang te hebben gewoond in de stad.
De woning heeft zowel vóór als achter een schitterend uitzicht. Vanuit de zitkamer kijk ik uit op een uitgestrekt weiland met grazende koeien. De lucht ruikt er fris en schoon. Aan de horizon zijn de top van de grote kerk en speeltoren te zien. Vóór ligt een grasveld, met daaraan grenzend rode en roze rozenperken.
Het is vandaag een warme dag en ik heb het raam van mijn slaapvertrek opengezet voor wat frisse lucht. De kledingkast moet nog gevuld worden, ik snuif de heerlijke geur op van vers geschilderde planken. 
Door het open raam hoor ik een groepje dames naderen. Een deur bij mij vandaan houden ze halt. De stemmen zijn goed hoorbaar. 
Ik sla er in eerste instantie geen acht op, het zijn tenslotte mijn zaken niet. Maar de dames spreken zo luid dat ik niet kan voorkomen dat ik ongewild toch alles letterlijk opvang.
"Goh, dat huis hiernaast wordt evengoed weer bewoond," zegt een van de dames.
"Ja, wie had gedacht. Hoeveel mensen zijn hier nou al dood gegaan?"
"Nou, ik geloof wel tien. Die laatste man lag dood in de gang. Wij hebben al een weddenschap lopen, Jaap en ik," grinnikt iemand anders.
" Ik zeg dat deze vrouw nog geen maand te leven heeft. Mijn man is mild. Hij denkt aan een half jaar."
Geschuif met voeten en gehoest.
"Nou, ik wed op jou," merkt een derde damesstem op.
"Wie woonden hier nou het eerst?"
"Eh, Dorus en Milly. Hij kreeg een hartaanval in bed en zij lag kort daarna dood in bad."
"Oh ja, en herinner je je nog die agent? Die zelfmoord pleegde, hij was al in ontbinding toen de politie hem aantrof en van de riem lossneed," gruwelt iemand.
" En weet je nog van die ouwe pastoor die dood werd aangetroffen in het washok? De woningbouw moest een schoonmaakploeg inhuren om de bloedvlekken van de muren te verwijderen. "
" Nee, ik zou hier niet durven wonen, niemand in het dorp trouwens. Dat nieuwe vrouwtje weet volgens mij nergens van. Die komt hier niet vandaan. Misschien kunnen we maar beter niets tegen haar zeggen. Als ze weet dat het huis vervloekt is wordt ze vast heel bang."
"Dat denk ik ook, ja. Heel bang. Misschien krijgt ze dan wel een beroerte van angst. Dat zou ik tenminste krijgen, als ik haar was."
Er klinkt wat gelach, er wordt een sleutel in het slot omgedraaid, waarop een deur piepend opent om kort erna met een lichte klik in het slot te vallen. Dan is het stil.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

27.08.20
Feedback:
Getsie, wat spannend! Vooral met dat open einde...
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
06.08.20
Feedback:
Spannend en luguber Nicole. Ben nu wel benieuwd hoe het deze bewoonster verder vergaat.
 • Waardering
  80%
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 07.08.20
  spannend vond ik dit ook! Ben ook benieuwd hoe het verder gaat met de bewoonster! Veel liefs van Ingrid

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Midleven
582
Lezen?
Feest
573
Lezen?
Kwetsbaar
524
Lezen?