Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 339

Koude douche

Gisteren kreeg ik een koude douche. Letterlijk, wel te verstaan. Op zich geen al te groot probleem in zomermaanden, maar toch. 

Ieder jaar is het raak. Dan weer een cv-pomp die het af laat weten, dan weer is het een lekkende klep. Ook nu is het meer dan een kleine storing. De cv-monteur meldt zich. Mijn kleinzoon wil er meer van weten. Hij springt uit het zwembadje in de tuin en rent de trap op. In zijn blote bast kijkt hij zittend op de trap van een afstandje toe. Het water uit zijn zwembroek drupt van de treden. Ik hoor mijn kleinzoon praten, maar de monteur laat zich niet van het werk afhouden en werkt stug door. Hij heeft nog meer te doen en verlangt bij deze zomerse temperaturen naar een terrasje en een potje bier. Vlug en vaardig vervangt hij een pakking. Als hij klaar is wijst hij naar de druppen op de trap. 

“Jij lekt en de ketel lekte ook. Vraag maar even aan je opa of hij de thermostaat op 25° wil zetten. Als het goed is doet ie het weer.”

Mijn kleinzoon loopt de trap af. Ik zie de verbazing in zijn ogen. “Opa, die meneer heeft het koud. Hij vraagt of u de verwarming aan wilt zetten.”

Even later hoor ik tikkende verwarmingsbuizen. De klus is geklaard. Terwijl de monteur al weer op weg gaat naar de volgende klant, vraagt mijn kleinzoon: “Hoe heette die meneer, opa.” 

“Een stoere monteur heet altijd Ketelbinkie, jongen.” 

Tevreden rent hij naar de tuin. “Ketelbinkie,” roept hij lachend. Als hij in het water plonst, kijkt oma verschrikt op. Spatten water op haar krant.

“Oma, later word ik ketelbinkie. Dat is pas een leuke naam.”

Mijn kleinzoon. Al is hij naar mij vernoemd, toch wil hij een nieuwe naam. Dat is de echte koude douche.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Eelco Visser
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 89
Publicatie op .
Tags: Cursiefje
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Koude douche"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
27.06.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen.
  • Lezenswaardig:
    80%
  • Passend in deze rubriek:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...