Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

83 Hits

Publicatie op:
Kompas
Zoals velen behoor ik tot die groeiende groep zweefballonnen die van de ene partij naar de andere worden getikt. Echt, steek mij maar lek.
 
Zo kwam het dat ik mij wendde tot de beschikbare hulpverlenende instanties, luisterend naar geruststellende namen als Stemwijzer en Kieskompas. Spijt van. Kijk, één slippertje naar D'66, daar kan ik de humor van in zien. Maar als zelfs dat lollige Keezer's quest van Arjen Lubach me zonder pardon in de armen van Rob en Sigrid dirigeert... dat zijn geen grappen meer. 
 
Eigen schuld ook. Ik ben domweg te lui om partijprogramma's door te spitten en luiheid wordt, volkomen terecht, bestraft. Best een rechtse opvatting trouwens..
Keurig opgegroeid in een socialistisch nest, is mijn politieke correctheid heden ten dage niet meer zo vanzelfsprekend.
 
Terwijl ik mij door de jaren heen van de ene ongeschoolde betrekking naar de andere sleepte (ik moest ergens van leven, zuiver kapitalistische motieven dus) hoorde ik steuntrekkers (ook al zo'n fout rechts woord) vaak klagen. Hoe schandalig het was dat de overheid hen aanmoedigde om wellicht eens iets in de geest van arbeid te overwegen. Dat irriteerde me soms. Neigt naar extremisme, ik weet 't.
 
Gelukkig heb ik altijd nog een aangeboren zwak voor migranten en milieu, voor Thierry hoef ik voorlopig niet bang te zijn.
 
 
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Kompas"

© Tryntsje van der Meer