1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Kompas

Publicatie op : 12-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Kompas

200 Hits.
Zoals velen behoor ik tot die groeiende groep zweefballonnen die van de ene partij naar de andere worden getikt. Echt, steek mij maar lek.
 
Zo kwam het dat ik mij wendde tot de beschikbare hulpverlenende instanties, luisterend naar geruststellende namen als Stemwijzer en Kieskompas. Spijt van. Kijk, één slippertje naar D'66, daar kan ik de humor van in zien. Maar als zelfs dat lollige Keezer's quest van Arjen Lubach me zonder pardon in de armen van Rob en Sigrid dirigeert... dat zijn geen grappen meer. 
 
Eigen schuld ook. Ik ben domweg te lui om partijprogramma's door te spitten en luiheid wordt, volkomen terecht, bestraft. Best een rechtse opvatting trouwens..
Keurig opgegroeid in een socialistisch nest, is mijn politieke correctheid heden ten dage niet meer zo vanzelfsprekend.
 
Terwijl ik mij door de jaren heen van de ene ongeschoolde betrekking naar de andere sleepte (ik moest ergens van leven, zuiver kapitalistische motieven dus) hoorde ik steuntrekkers (ook al zo'n fout rechts woord) vaak klagen. Hoe schandalig het was dat de overheid hen aanmoedigde om wellicht eens iets in de geest van arbeid te overwegen. Dat irriteerde me soms. Neigt naar extremisme, ik weet 't.
 
Gelukkig heb ik altijd nog een aangeboren zwak voor migranten en milieu, voor Thierry hoef ik voorlopig niet bang te zijn.
 
 
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
883
Lezen?
Column
Kutwerk
840
Lezen?
Column
Misofonie
808
Lezen?
Column
Regelmiep
652
Lezen?
Column
RUZIE
640
Lezen?