Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Kleren maken de man

Ik moet het maar eens bekennen: dankzij mijn vrouw ben ik een betere versie van mijzelf. Sterker, dank zij haar ben ik nog in leven, want ze ontdekte jaren geleden een melanoom op een voor mij onzichtbare plek op mijn rug. Die betere versie van mijzelf is noodzakelijk omdat ik nou niet bepaald oog heb voor kleding en uiterlijke verzorging. Schrik niet, ik was me elke dag geheel uit eigen beweging, dus proper ben ik wel. Het heeft meer te maken met wat ik aantrek. Ik stap namelijk, als mijn vrouw me niet zou corrigeren, elke dag weer in dezelfde kleren. Die heb ik de avond ervoor op een slordig hoopje naast mijn kant van het echtelijk bed gedrapeerd. Zo voor het grijpen. Lekker makkelijk.

 ‘Heb je nu alweer diezelfde trui aan?’ vraagt mijn vrouw dan.

‘Dat kan echt niet hoor, die draag je al nu meer dan een week!‘

Geïrriteerd trek ik dan een schone trui uit de kast. Uiteraard het exemplaar dat boven op de stapel ligt.

‘Ja, niet die trui, natuurlijk, die staat niet bij je broek en hij is bovendien te strak. Je moet eens wat aan die buik doen. Wanneer heb je je voor het laatst gewogen?’

Dan laat ik mijn vrouw de trui aanwijzen die ik wel aan kan trekken en als ik dat dan gewillig doe, is er toch nog een kraagje dat iets naar beneden of juist omhoog moet en een rits die verder of minder ver open hoort. In actie krijg ik dan nog verder noodzakelijke regieaanwijzingen als ‘Hijs je broek op’ en ‘Niet je telefoon en je portemonnee in dezelfde binnenzak stoppen want dan gaat je jasje scheef hangen.’ Ik laat me dat alles, weliswaar met enige tegenzin, welgevallen omdat ik overtuigd ben van de toegevoegde waarde. Want als ik eerlijk ben zou ik zonder de interventies van mijn vrouw in het geheel niet opvallen wanneer ik me met een blik bier in de hand tussen de clochards onder een Parijse brug zou begeven.

© Martin Reekers op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
26.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
We zijn in hetzelfde bedje ziek, Martin :)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk geschreven. Maar wel erg dat je vrouw je zo bekritiseert en dat jij dat toelaat. Wees lekker jezelf!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig