Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 211
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Klef

| Eelco Visser

‘Jij hebt toch wel echt issues, mam’ verzucht het barmeisje in café restaurant De Gouden Karper als haar moeder die achter de bar met de koffie in de weer is, geïrriteerd reageert op het kleffe gedrag van een coach op tv die tijdens een muziekprogramma over de schouder van een kandidate streelt. ‘Je hebt intimiteit issues, want je ergerde je gisteren ook kapot aan mensen die ongevraagd aan de grote klok hingen dat ze, nu ze thuis werken, zonder broek door het huis lopen.’ Ze knipoogt naar de buurman die aan de bar zit terwijl haar moeder geschrokken van de opmerking de beker met opgeklopte melk uit haar handen laat vallen. Alles over de grond en ook het espressoapparaat en de  kassa zijn omgetoverd in een smeerboel. ‘Dat is pas een kleffe bedoening’ is de voor de hand liggende opmerking van dochterlief. ‘Maak er geen issue van, gebruik een tissue.’  Buurman kan zijn lachen niet onderdrukken en schampert: ‘Kleffe bedoeningen, je hebt ze in soorten en maten.’ 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 84

(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: KlefHans Van Battel 22-03-2020 18:45
Leuk!
# RE: KlefEelco Visser 23-03-2020 19:10
Bedankt voor het compliment

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Cursiefje
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Schipbreuk.

Geschreven door uncle Jean. Geplaatst in Kort verhaal.
Het schip verdween onder de ozonlaag.
Actuele Top 3 van deze rubriek

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove

Eerst even de wereld redden

23, apr, 2020 Vera Bijma
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!