Eelco Visser

Kierewiet

© Eelco Visser op 19.08.2022.

Ik schrik wakker uit mijn middagdutje. Wat was dat?  Mijn vrouw roept van boven dat ik de keukendeur op een haakje moet zetten. Nu weet ik het, dat was die klap.

Iedere keer hetzelfde liedje. Na dagen van aanhoudende warmte zet ik in huis alle ramen en deuren open om mijn vrouw die gek is op frisse lucht een plezier te doen. Ik zit op de bank midden in de kamer om zicht te houden op zowel de keukendeur als de deur in de voorgevel. Zo kan ik de katten die op de loer liggen om bij ons naar binnen te glippen, vroegtijdig wegjagen. Het is niet met voorbedachte rade dat ik de tuindeur niet op het haakje heb gezet, maar het komt nu wel goed uit; bij een kamertemperatuur van 26 graden val ik makkelijk in slaap en is het gedaan met mijn oplettendheid. 

Ik zie de veren van de parkiet door de kamer zweven en brul naar boven: ‘Wat doen we met Klaasje? Hij staat op de tocht.’ 

Mijn vrouw roept: ‘Een beetje tocht kan die parkiet wel hebben. Voordat hij kaal is, hebben wij de deur allang weer dicht.’

Ik wist dat ze dat ging zeggen, mijn vrouw denkt heel praktisch, toch gooi ik een doek over de vogelkooi. 

Als ze beneden komt trekt zij de doek van de kooi en zegt tegen Klaasje: ‘Die man van mij is geen haar beter dan jij. Ook hij wil niet luisteren en heeft jou weggestopt. Hoe vaak heb ik het al gezegd: Jij moet je niet zo aanstellen en bij tocht gewoon even in de etensbak gaan zitten. Dan heb je nergens last van.’

Ik hoor het hoofdschuddend aan en zeg even later als mijn vrouw de tuin in loopt: ‘Klaasje, trek het je niet aan. Zij denkt dat jij slim bent en haar begrijpt, ik weet wel beter. Spreek haar maar niet tegen want dan loopt de temperatuur in huis nog verder op.’ 

Zijn antwoord wacht ik niet af. Als ik het doek weer over de kooi hang hoor ik hem fladderen en vraag ik mij af of ik door de ratten besnuffeld ben. Ik zat daarnet zelf ook al Klaasje iets uit te leggen. 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  19.08.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Het leven zoals het (vaak) is. Dik oké.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 266
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Shay - Tijan

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.