Voor schrijvers, door schrijvers
502 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

351 Hits

Publicatie op:
Kattenwijsheid

Soms heb je rust nodig, rust in je geest, rust in je lijf. Gewone nachtrust is niet voldoende, want zelfs al droom je niet, jullie mensen zijn nooit helemaal vrij van stress.

Probeer de spanning uit je lichaam te verdrijven. Ga eens liggen. Nee, niet zo gedwongen alsof je gymnastiekoefeningen gaan doen, gewoon slap als een lappenpop. Benen languit, armen langs je lichaam, Kijk zoals ik doe. Nu. Sluit je ogen, zet je gedachten op nul en alle beren en wolven achter slot en grendel. Relax, vingers niet zo krampachtig. Jeetje, wat steken jullie mensen toch raar in elkaar. Láát de mensen bellen, laat die post in de brievenbus liggen. Tijd bestaat niet. Denk niet aan dingen die je toch niet kunt veranderen. Vergeet je plichten en aan alles wat je nog moet doen. Die afwas loopt niet weg. Hé waar ga je heen?

-Mensen ik zal ze nooit begrijpen.-
(150 wrd) Geschreven 22-05-2019 voor Microverhalen.nl, een schrijfsite van medeschrijver en Schrijverspuntlid Hans Stavleu)


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Kattenwijsheid"

11.04.20
Feedback schrijfkwaliteit
Met een glimlach gelezen!
 • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Edith E 11.04.20
  Met eenzelfde glimlach ook geschreven. Katten kunnen er soms zo heerlijk ontspannen bij liggen, dat je er jaloers op kunt worden.

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Anderhalve meter (415) Dorine Van der Marel 23-04-2020

  De bloemblaadjes van de blauwe regen liggen als een plakkerige, natte derrie op de groene, waaiervormige bladeren van de palm die onder de pergola op het terras staat. Het hele terras is zo...

  Lees meer: Anderhalve meter