Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 211
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Kattenwijsheid

| Edith E

Soms heb je rust nodig, rust in je geest, rust in je lijf. Gewone nachtrust is niet voldoende, want zelfs al droom je niet, jullie mensen zijn nooit helemaal vrij van stress.

Probeer de spanning uit je lichaam te verdrijven. Ga eens liggen. Nee, niet zo gedwongen alsof je gymnastiekoefeningen gaan doen, gewoon slap als een lappenpop. Benen languit, armen langs je lichaam, Kijk zoals ik doe. Nu. Sluit je ogen, zet je gedachten op nul en alle beren en wolven achter slot en grendel. Relax, vingers niet zo krampachtig. Jeetje, wat steken jullie mensen toch raar in elkaar. Láát de mensen bellen, laat die post in de brievenbus liggen. Tijd bestaat niet. Denk niet aan dingen die je toch niet kunt veranderen. Vergeet je plichten en aan alles wat je nog moet doen. Die afwas loopt niet weg. Hé waar ga je heen?

-Mensen ik zal ze nooit begrijpen.-
(150 wrd) Geschreven 22-05-2019 voor Microverhalen.nl, een schrijfsite van medeschrijver en Schrijverspuntlid Hans Stavleu)

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 76

2.85

(De gemiddelde waardering is 2.8 door 5 stem(-men)

Reacties   

# RE: KattenwijsheidGuido Aerts 11-04-2020 10:56
En de kat, zij/hij spinde voort...

Heb hier ook al bij verschillende S. collega's Microverhalen geciteerd en aanbevolen. Twee gingen er ooit op in, eentje schreef één bijdrage en een ander is inmiddels aan 32. Op S. doe ik soms het omgekeerde: een beeld zoeken bij wat ik schreef, daar waar men bij MV van het beeld uitgaat.
# RE: KattenwijsheidEdith E 11-04-2020 11:20
Tja, Guido. Ik moet bekennen, dat ik daar ook niet -zo- actief ben als ik had gepland.
# RE: KattenwijsheidDiane Thone 11-04-2020 08:41
Met een glimlach gelezen!
# RE: KattenwijsheidEdith E 11-04-2020 11:22
Met eenzelfde glimlach ook geschreven. Katten kunnen er soms zo heerlijk ontspannen bij liggen, dat je er jaloers op kunt worden.

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Cursiefje
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Koekje erbij?

Geschreven door Hella Sloksoede. Geplaatst in Kort verhaal.
Tegenwoordig hebben supermarkten uitgebreide openingstijden. Zo’n 30 jaar geleden is dat een heel ander verhaal. Het doen van de weekendboodschappen op zaterdag vind ik ee...
Actuele Top 3 van deze rubriek

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove

Eerst even de wereld redden

23, apr, 2020 Vera Bijma
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!