SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Jaarletter

Publicatie: | Robert Beernink
Ooit eerder van ‘prikspijt’ gehoord? Vanuit schimmige krochten schijnt flink voor dit ‘Van Dale Woord van het Jaar 2021’ gelobbyd te zijn.
Ik stel voor ook een ‘Letter van het Jaar’ te kiezen en nomineer de ‘G’: die staat immers voor zwaartekracht (gemoedstoestand), aantrekkingskracht (geborgenheid), gevaccineerd zijn (veiligheid) en de spot (ontspanning).
‘Ook voor 5G!’ zal de waandenker roepen, bang dat zodra we qua spuiten zetten op G5 zitten en hij prikt zijn infectiemobiel in op een 5G mast, zijn virus direct zal worden plat gestraald. Dat is in het jaar van de letter ‘H’, die van hahaha …

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.