Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 342

Is dit nog cynisch te noemen?

Is dit nog cynisch te noemen?


Vandaag kwam een dakloze vrouw op het nieuws, die in de New-Yorkse metro al bedelend aan de kost komt door opera-aria's te zingen. Door een ziekte was zij haar job als orkestvioliste kwijt geraakt en enkele jaren geleden werd haar viool gestolen. Sindsdien leeft ze op straat en zingt in de beschutting en de galm van de metrogangen.

Nu werd zij gefilmd (zoals alles wat beweegt tegenwoordig).  Met een prachtig geschoolde solistenstem bracht zij Puccini ten gehore, geklemd tussen haar winkelkarretjes volgestouwd met alle mobiele rommel van haar dakloze bestaan.

Nu het filmpje viraal gaat, zou het dan niet al te gortig zijn als zij er niks aan zou verdienen? Maar àls dit al zo is, kan zij er dan mee ophouden? Want dan vallen haar inkomsten weg. Het is niet dat zij dan even voor een andere daklozenbaan kan solliciteren. 

Is zij dan niet veroordeeld om als zangeres zonder centen van de ene naar de andere metro te hinken achter haar karretjes aan? Om alzo terecht te komen in een soort van professionele bedelarij waar zij niet meer aan kan ontsnappen? Tenzij verhongeren een optie is.

En stel dat zij daar tóch succes mee zou halen, hoe lang zal dan de hype nog duren? 
Kan je nog uit plezier zo uitbundig je stem laten horen terwijl je wordt gemediatiseerd als een onthutsende parodie op jezelf?

Een cynicus zou zeggen: Ze had beter haar mond gehouden.

  
 
 
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Hans Van Battel
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 272
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Is dit nog cynisch te noemen?"

Geschreven door Hans Van Battel . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!